За неомъжените жени флиртуването е обикновен и естествен начин да

...
За неомъжените жени флиртуването е обикновен и естествен начин да
Коментари Харесай

Защо омъжените жени флиртуват?

За неомъжените дами флиртуването е елементарен и натурален метод да провокират интереса на противоположния пол към себе си. Въпреки това в нашето общество по някаква причина се смята, че откакто си се омъжила един път, автоматизирано би трябвало да спреш да флиртуваш. Редно ли е в действителност омъжената/обвързаната жена да кокетничи и да се бори за вниманието на мъжете, също толкоз колкото и неомъжената? За някои дами флиртуването е просто нужда. Без значение дали има сериозна връзка или не. Заигравката с непознат мъж я кара да се усеща привлекателна, харесвана, красива жена – възприятие, което е надълбоко вкоренено в душeвността и потребностите на всеки човек. Затова и съгласно психолозите в склонността към кокетничене при множеството омъжени дами няма нищо неприятно. Тя е значим обществен феномен, чиято цел не е да вкараш някого в леглото си, а да се почувстваш обществено важен. Тя е изцяло нужна и отговаряща на естествените потребности, които всяка жена изпитва, конумикирайки с обкръжаващия я свят. И въпреки че най-ревностните поддръжници на морала могат да осъдят флирта като модел на държание от страна на една омъжена жена, има редица биологични и прочувствени фактори, които изясняват нуждата на дамите от флирт:

Неудовлетвореност
Съществува стандарт, че множеството дами, които флиртуват, са нещастни в брака си заради чувството за незадоволително внимание от страна на брачна половинка си към тях. Това обаче не е изцяло правилно. Повечето дами, които се радват на флирта, са много щастливи в брака и даже не мислят за смяна на нищо в персоналния си живот. Те просто не могат да живеят без възприятието, че някой е притеглен от тях, а те от него.

Физическо привличане
В реалност, флиртуването е натурален развой и продължение на биологическите процеси, задействали се в мозъка на влюбения. Когато изпитаме привличане към даден човек, у нас се задействат специфични химически функционалности. Телата ни стартират да създават естествени стимуланти, които ни карат да се усещаме влюбени и привързани към обекта на нашия интерес.

Необходимост от онлайн флирт, предпазващ ги от възприятието за виновност
Повечето от омъжените дами даже и не си помислят за възможен флирт в действителния живот, само че по тази причина пък биха се задоволили с подобен онлайн. За тях в индиректните свалки няма нищо неприятно. По един или различен метод те ги защищават от възприятието на виновност, която биха изпитали при флирт действителна среда. Подобно кокетничене възпламенява у тях искрата на приятни усеща и страсти, каквито в брачния си живот те в никакъв случай преди този момент не са изпитвали. А дамите постоянно търсят тази искра точно под формата на онлайн връзки.

Чувството на удоветворение
Много дами избират да флиртуват единствено в действителния живот. Флиртувайки обществено, те изпитват несравнимо наслаждение. Макар и да осъзнават, че в държанието им има нещо неправилно и да се борят с него, те нямат силата да го овладеят, просто тъй като са привлечени като магнит от обекта на своя интерес. Водени от възприятията си, те самоуверено се впускат в сладката игра на флирта, задействайки целия си боеприпас от тактики и жестове. Това ги кара да се усещат уверени, красиви и задоволени.

Отегчение от връзката
Скуката и отегчението от връзката с непрекъснатия колегата е най-честата причина, заради която омъжените дами прибягват до флирт. Според психолозите това е естествена потребност от известно вливане на многообразие и нещо ново в така и така монотонния и отегчителен фамилен живот. Ако вашият човек не харесва обстоятелството, че флиртувате с други момчета, пробвайте се да извършите нещо ново във вашите взаимоотношения, не търсете смяна в тях, а се пробвайте да съживите към този момент съществуващите такива. Провокирайте интереса му към себе си с ново секси долни дрехи или стриптийз танц. Говорете намерено с колегата за това какво в действителност ви харесва или нервира в връзките ви. Предизвикайте радушен диалог. Споделете сънищата си или остарели мемоари. Подкладете пламъчето на любовта с няколко нежни прояви на непосредственост – гледане в очи, допиране, ласка, изложение на признателност, повече секс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР