За насърчаване на инвестициите и разкриване на хиляди работни места

...
За насърчаване на инвестициите и разкриване на хиляди работни места
Коментари Харесай

Росен Желязков: Между България и Индия няма неразрешени двустранни взаимоотношения

За поощряване на вложенията и откриване на хиляди работни места беседва ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и водената от него делегация с ръководителите на индийския парламент. Индия е първата спирка от азиатската обиколка на българската делегация. Междувременно импровизирано стана ясно, че при ротацията през март държавно управление ще се сформира още с първия мандат на ГЕРБ.



Между България и Индия няма неразрешени двустранни взаимоотношения - това съобщи ръководителят на Народно събрание Росен Желязков по време на своята аудиенция в Ню Делхи. Той организира диалози с ръководителите на горната и на долната камара на Народното събрание като разискаха задълбочаването на вложенията и то в подтекста на предстоящото сключване на съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Индия, а размера на индийските вложения в нашата страна се равнява на стотици милиони.

Ролята на Азия през идващите години ще нараства неимоверно и ще бъде един от главните геополитически и геоикономически играчи в международния ред, посочи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков:

" Имаме задачата да насърчим вложенията и има значително вложения на индийски компании в България и значително вложения на български компании в Индия. Третия по величина интернет - провайдър в Индия е българска компания. Близо един милион семейства доставя с интернет. И това е пътя, по който ние би трябвало да търсим нови пазари и нови благоприятни условия. Обема на индийските вложения в номинално изражение е стотици милиони. "



Желязков уточни, че задачата на срещите е да възвърне интензивността на връзките сред България и Индия, които са обичайни, само че през последните години и поради нашите вътрешни неуредици бяха сложени на по-заден проект:

" Да се възвърне българския електорат в Делфийския университет, което в последната година беше изгубено. Те търсят поддръжка за слънчевия алианс, самодейността за инфраструктура за резистентност на бедствия и рецесии, което България би трябвало да поддържа. "

Росен Желязков отдаде респект пред паметника на Махатма Ганди. Азиатската обиколка на българската парламентарна делегация продължава във Виетнам.



фотоси: Милена Кирова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР