За нас търговската политика не е игра на победители и

...
За нас търговската политика не е игра на победители и
Коментари Харесай

ЕС готви контрамерки при евентуално налагане на ограничения в износа за САЩ

За нас комерсиалната политика не е игра на спечелили и победени, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия. Той направи това изказване в отговор на въпрос, обвързван с предизвестията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че Вашингтон може да предприеме ограничения поради " нечестната " комерсиална политика на Европейски Съюз.

Вярваме, че търговията може и би трябвало да бъде взаимоизгодна, разясни представителят. Освен че би трябвало да бъде отворена и почтена, търговията следва да се подчинява на правила. Европейски Съюз е подготвен да реагира бързо и дейно, в случай че износът бъде подложен на ограничавания от страна на Съединени американски щати, добави представителят.

Тръмп съобщи в изявление за английска медиа нощес, че Съединени американски щати доста се затрудняват да изнасят за Европейски Съюз, до момента в който в същото време Европейски Съюз внася артикули в Съединени американски щати " съвсем без налози ". Президентът посочи, че освен Европейски Съюз слага спънки пред износа на Съединени американски щати, само че и че до момента Европа е била " доста, доста нечестна " към Вашингтон в региона на търговията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР