За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна

...
За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна
Коментари Харесай

Целта ни е да сменим модела на ГЕРБ в местната власт

" За нас локалните избори са опция да стане същинската смяна в България. Защото смяната на върха, в законодателната власт, не стана. Там смяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и опцията това да бъде променено са локалните избори. Затова призоваваме всички български жители да излязат и да гласоподават. Промяната е в техните ръце ", съобщи водачът на  Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто социалистите внесоха в ЦИК документите си със 6000 подписа за присъединяване в локалните избори на 29 октомври като коалиция " Българска социалистическа партия за България ".  
По думите й Българска социалистическа партия потегля доста съществено към тези избори. Нинова напомни, че партията първа е приела предизборната си платформа и одобрила 138 претенденти за кметове и общински съветници, като следва идната седмица да утвърди още над 100.
" Нашата позиция остава кардинална и поредна. Моделът на ГЕРБ, който ръководи 12 години страната, се реалокира в локалната власт и сътвори цели феодални имения в общини, където, посредством боязън, напън, назначения и зависимости, продължава да ръководи в най-важната част на ръководството на страната - общините. Целта ни е това да бъде променено и смяната най-сетне да стане, откакто гласоподавателите, които я желаеха, бяха излъгани след парламентарните избори ", акцентира Нинова.
Според нея това може да стане посредством гласоподаване на левите хора и на тези, които утвърждават политиките, последователността и твърдостта на Българска социалистическа партия и я правят оценка като единствената партия, която не е предала гласоподавателите си.
По-рано стана ясно, че документи за регистрация до приключването на броя са подали 42 партии и 8 обединения. От тях комисията е записала 24 партии и 3 обединения, за останалите към момента се изчаква инспекцията на подписките, разясни представителят на ЦИК Росица Матева.
Очаква се да бъде взето решение по документите на останалите обединения. Матева бе безапелационна, че все още няма никакви проблеми и всичко върви обикновено и в период. Данните не са дефинитивни, тъй като ЦИК приема документи до 17 часа в сряда, по-късно партии и обединения се записват в ОИК до 18 септември.
Регистрация може да бъде отлагана в случай че политическите обединения не показват всички изискуеми документи, или в случай че липсват нужните 2500 подписи. Матева уточни, че е имало една или две партии, които са донесли спомагателна подписка, защото в началото не са им стигали. Затова е хубаво да идват малко по-рано при нас, с цел да се извършат инспекциите и да има време да поправят, предложи тя.   
Матева посочи, че към момента не е оповестена поръчката за актуализация на софтуера за машините, с които ще се гласоподава, тъй като се изчакват документи от основателя му.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР