За нас е голяма чест да сте тук. България е

...
За нас е голяма чест да сте тук. България е
Коментари Харесай

Борисов пред Таяни: Неслучайно българският народ продължава да вярва в ЕС

За нас е огромна чест да сте тук. България е една от страните, в която има минимум евроскептицизъм, тъкмо противоположното .
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на съвещанието сред държавното управление и делегацията, водена от ръководителя на Европейския парламент (EП) Антонио Таяни, съобщи БГНЕС.
И ние сме една от страните, които можахме да създадем разлика от това да сме във Варшавския контракт и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в Европейски Съюз. Така че това беше един съзнателен избор и неслучайно българският народ продължава да има вяра в Европейски Съюз, а вие сте представители на волята на всички европейски нации, бидейки в Екологичен потенциал. Затова още един път с наслада и почитание добре пристигнали в България, добави Борисов.
Добре пристигнали сте да окажете помощ за тези месеци Българско председателство, тъй като ние желаеме да помогнем, въпреки и със скромните си благоприятни условия, по съществени тематики - да придвижим съюза напред, сподели още Борисов.

напомня, че ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни и ръководителите на 8-те политически групи в европарламента са на работно посещаване у нас.
Поводът е идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз . В делегацията са още Диего Канга Фано, шеф на кабинета на ръководителя на Екологичен потенциал, и Клаус Веле, общоприет секретар на Европейския парламент.
Таяни ще бъде признат от президента Румен Радев, който ще организира среща с Председателския съвет на Европейския парламент. Министър Лиляна Павлова ще съпровожда ръководителя на Екологичен потенциал по време на всички срещи, планувани в програмата му в София. Освен с президента, в програмата са включени двустранни срещи на ръководителя Таяни с премиера Борисов и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Председателският съвет на Екологичен потенциал ще се срещне с българското държавно управление, след което ще се състои конференция на ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни и българския министър-председател Бойко Борисов.

В 14.45 от трибуната на Народното събрание Таяни ще направи особено послание към българските депутати от 44-то Народно заседание, след което председателските препоръки на Екологичен потенциал и Народно събрание ще проведат взаимна полемика.
По-късно Атонио Таяни ще взе участие в спор с младежи на тематика „ Гласът на младите: Каква Европа желаеме?”, който ще се организира в зала 272 на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. Дискусията ще даде опция на българските студенти и академична общественост да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на европейския план, както и да насочат въпросите си към водачите на политическите партии в Европейския парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР