За намерен тайник у нас съобщи немското издание “ШпигелПолицаи изкопават

...
За намерен тайник у нас съобщи немското издание “ШпигелПолицаи изкопават
Коментари Харесай

Откриха оръжия на терористи в Южна България 

За открит тайник у нас заяви немското издание “Шпигел ”
Полицаи изкопават няколко револвера и пълнители в черен найлонов плик

Търсят военен боеприпас и в Полша

В България е открит тайник с оръжия, които е трябвало да бъдат употребявани за набези против еврейски религиозни здания в Германия, най-вече в Берлин. В него е имало револвери и пълнители с патрони, които са били закопани в черна найлонова торба под едно дърво, заяви немското издание “Шпигел ”, което разгласява фотоси на дървото и ръждясалите оръжия.

От Министерство на вътрешните работи през днешния ден потвърдиха информацията, дадоха обещание детайлности, само че след това резервираха безмълвие, най-вероятно с цел да не попречат на немските си сътрудници, които водят следствието.

За оръжията се схванало, откакто на 14 декември м. година немската Федерална работа за сигурност арестувала в Берлин трима хипотетични деятели на групировката “Хамас ”. Задържани са двама палестинци, родени в Ливан - Абделхамид Ал А. (45 г.) и Ибрахим Ел-Р. (41 г.) и 34-годишният египтянин Мохамед Б. Четвърти член на групата - 56-годишният Назих Р., нидерландски жител, е бил задържан в Ротердам. На един от телефоните на палестинците били открити координати на тайника в България. Веднага след приемане на сигнала в средата на март нашата полиция е разкрила револверите. Те са откарани в Пловдив и сложени под строга защита като материални доказателства по следствието в Германия.

Същата терористична група имала и оръжеен тайник в Полша, който обаче до момента не е открит. Преди да бъдат хванати, на няколко пъти палестинците Абделхамид и Ибрахим дори ходили до прилежащата на Германия страна да търсят тайника по координати и фотоси, само че не съумели да го намерят.

При задържането на групата през декември оръжия не са открити, само че находката в България удостоверява версията на немските служби за подготвяните атентати от деятелите на “Хамас ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР