За момента се отдалечава перспективата да имаме редовен кабинет, но

...
За момента се отдалечава перспективата да имаме редовен кабинет, но
Коментари Харесай

Добромир Живков: Остава възможността без да има коалиция, Възраждане да подкрепи експертен кабинет

За момента се отдалечава вероятността да имаме постоянен кабинет, само че този развой занапред набира скорост. С изчерпването на другите благоприятни условия ще излизат все нови и нови. Този прочит направи в изявление за предаването " Преди всички " на БНР Добромир Живков, шеф на социологическа организация " Маркет линкс ".

" Тази конспирация с " Възраждане " " за " или " не " покана или присъединяване в някаква форма на одобрение на държавно управление, ми се коства забавна. Не по-малко любопитно беше отношението на ГЕРБ към " Възраждане " през акцията. Те се опитваха да възстановяват антисистемността на " Възраждане ", да ги показват като новата изненада на българската политическа сцена. Това беше може би опит да се покаже, че " Възраждане " е естествена политическа партия, тя не е остракирана от останалите политически сили, с концепцията тя да увеличи резултата си и това да подтиква в допълнение напън върху останалите политически сили от страна на ГЕРБ за основаване на евро-атлантическа коалиция. Това не се случи като сюжет, само че остава опцията без да има коалиция, " Възраждане " да поддържа кабинет, който е експертен, а по-късно в Народното събрание по обособени решения – изключително тези, свързани с геополитическата ориентировка, войната в Украйна, приемането на еврото, да гласоподава отрицателно. "

Според Живков има вид експертен кабинет на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " да употребява поддръжка на " Възраждане ", " било посредством понижаване на кворума или посредством прибавяне на няколко гласа, с цел да бъде стартиран нов кабинет ".

Социологът не изключва вторият мандат да завърши още по-бързо от първия.

" Третият мандат може би ще бъде с максимален късмет, като тук ключът остава у президента – на кого той ще бъде даден. Г-н Янев има капацитет. "

Според Живков това може да стане както поради околните взаимоотношения сред Янев и президента Радев, по този начин и поради " препозиционирането на " Български напредък " към този момент като доста по-близка до европейските полезности и геополитическата орбита на нашите сътрудници ".

Добромир Живков изрази подозрение в " достоверната ценностна ориентировка на ГЕРБ ". По думите му в този момент ГЕРБ заемат позицията на ястреби и " нишата на крайните евро-атлантици ", тъй като това е политическият им късмет да излязат от изолираност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР