За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров. Това

...
За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров. Това
Коментари Харесай

Няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, съобщи вътрешният министър

За момента няма обвинен за убийството на Алексей Петров.

Това съобщи на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има голям брой открити обстоятелства и условия, които следва да бъдат подробно тествани “, посочи Стоянов.

Той увери, че по случая работи огромен екип от криминалисти, който е в стеснен синхрон с наблюдаващия прокурор.

„ Всички версии са вероятни и ние работим по тях “, сподели още министърът.

Калин Стоянов акцентира, че не се е познавал и срещал с жертвата на убийството.

Алексей Петров беше убит на 16 август в столичния кв. „ Драгалевци “. Инцидентът е станал в 12:20 часа.

При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Тя е настанена в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина (УМБАЛСМ) „ Н. И. Пирогов “.

От болничното заведение оповестиха, че след подхванатото лекуване животът й е отвън заплаха.

Припомняме, че преди дни министър председателят Николай Денков също направи коментар за убийството на Алексей Петров, като съобщи, че се проверяват разнообразни претекстове, в това число опция за възмездие.

В Министерския съвет предходната седмица се организира среща със заместител министър-председателят Мария Габриел, представители на Министерство на вътрешните работи и на службите за сигурност, във връзка със зачестилите тежки престъпни закононарушения в страната и след смъртоносната пукотевица против Алексей Петров в столичния кв. „ Драгалевци “.

По думите на Денков има няколко версии, по които се работи.

„ Има разнообразни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, по отношение на бизнес ползи, по отношение на избрани закононарушения, случвали се през годините, и се изследват разнообразни претекстове за убийството му, в това число и за възмездие “, сподели Денков.

„ Засега няма открита връзка сред другите убийства, които се разясняват по медиите “, добави той.

Роденият през 1962 година Алексей Петров е някогашна барета от Специализирания отряд за битка с тероризма, помощник на НСС. Бивш специфичен консултант и в Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), напомня БНР.

Алексей Петров напуща баретите при започване на 90-те години на предишния век. След това се насочва към частния бизнес. Той е измежду учредителите и на Съюза на някогашните барети. Създава няколко застрахователни компании.

На 14 август 2002 година против него е осъществен несполучлив атентат на басейна " Спартак ". Тогава Петров е прострелян в гърдите и крайници.

На 29 октомври 2015 година още веднъж е осъществен несполучлив атентат против него, той път с гранатомет, след който Петров също оцелява, а вредите са единствено материални, по бронирания автомобил, с който се движи.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР