За момента няма проблем с всичко, което е договорено за

...
За момента няма проблем с всичко, което е договорено за
Коментари Харесай

Денков се точи на вицепремиерския стол: С Мария Габриел работим добре! Бих бил полезен

За момента няма проблем с всичко, което е контрактувано за ротацията. С Мария Габриел работим добре и ще продължим да работим както до момента, съобщи пред бТВ министър председателят акад. Николай Денков.
На въпрос дали би станал министър в кабинета на Мария Габриел, Денков съобщи: „ евентуално, да “. Част от предлагането е да стане вицепремиер, като ще се върне и в Министерство на образованието и науката. Там е мястото, където се усещам покрай професионалната общественост и където бих бил най-полезен, акцентира министър председателят.
Денков добави, че през последните две години хората са се окуражили, че някои ги чува. Хората видяха вяра, че имат на кого да кажат нещо и някои ще им обърне внимание, означи той. И предизвести, че България към момента има огромен проблем с корупцията.
Денков счита, че ще посрещнем по-добра Коледа от предходната.
Доходите се покачиха повече, в сравнение с е последната инфлация, уточни министър председателят.
Това, което е най-важно за хората с ниски приходи, е какво се случва с цените на храните, настрана – цената на тока за битовите консуматори не е изменена, регистрира Николай Денков.
Бюджетът на страната би трябвало да е ориентиран към тези хора, които са с най-голямо усложнение. Бюджет 2024 няма да се издъни, а ще се насочат средствата към тези хора, които през годините са били оставени обратно, увери Денков. Той добави, че другото, което може да направи държавното управление, е да се опита да притегли повече вложители в страната. Министър-председателят е сигурен, че 2024 година ще бъде още по-добра за България.
Той разяснява и цената на горивата у нас. България е отворен пазар, като страната внася и изнася горива към прилежащите страни. През цялото време битката на държавното управление е да няма внезапно унищожаване на дерогацията на „ Лукойл “. Ако подвластен единствено от импорт на горива, който би трябвало да се обезпечи в идващите няколко дни, цената на горивата щели да скочат доста. Денков обаче е оптимист, че подобен скок няма да има.
По тематиката за демонтажа на Паметника на Съветската войска министър председателят съобщи, че обществото е разграничено поради войната на Русия в Украйна, а не поради монумента. Паметникът е единствено знак на разделянето, уточни той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР