За момента няма подписи под от страна на ВМРО и

...
За момента няма подписи под от страна на ВМРО и
Коментари Харесай

ВМРО и Воля засега не подкрепят проекта за конституция на ГЕБР

За момента няма подписи под от страна на Вътрешна македонска революционна организация и партия " Воля ". Това стана ясно от изказвания на депутати от двете партии преди началото на днешното съвещание на Народното събрание.
Александър Сабанов от Вътрешна македонска революционна организация посочи пред Българска национална телевизия, че текат договаряния сред партията му и ГЕРБ и " все още няма решение " за поддръжка от страна на воеводите на плана за конституция на ГЕРБ. След парламентарното съвещание през днешния ден щяло да има и съвещание на Изпълнителната комисия на Вътрешна македонска революционна организация, с цел да се разиска защо има единодушие, а за през днешния ден няма да има подписи от депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, сподели Сабанов. Той подсети, че Вътрешна македонска революционна организация е " за " референдум по предложенията за нова конституция - за всяко предложение. 
" Воля " няма да подпише - когато предлагането влезе по съответния ред, ние ще го разгледаме и ще вземем решение, гласи позицията на партията все още, което беше казано от депутата Пламен Христов.
 Разминаха ли се ГЕРБ и Обединени патриоти за Велико народно събрание и нова Конституция? Разминаха ли се ГЕРБ и Обединени патриоти за Велико народно събрание и нова Конституция?
„ С сътрудниците от съдружния съвет ГЕРБ- " Обединени патриоти " постигнахме кардинално единодушие към тематиката за нова конституция и...
" Ще има 120 гласа ", увери депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Припомняме, че трябват 120 депутати, с цел да стартира въобще публично разискване дали да се гледа плана за нова Конституция и дали да бъде свикано Велико национално заседание (ВНС). Но за привикване на Велико народно събрание трябват 160 гласа - Манев разяснява това с думите, че " математиката не е най-хубава в политиката ".
Димитър Данчев от Българска социалистическа партия изясни какво желаят социалистите от този парламент - да бъде уредено машинното гласоподаване. Той изключи вид за какъвто и да е експертен кабинет в границите на 44-тото Народно заседание, тъй като той не може да предложи нещо друго.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР