За момента нещата са под контрол, ако не си внесем

...
За момента нещата са под контрол, ако не си внесем
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Нещата с COVID-19 са под контрол за момента, ако не си внесем нещо отвън

За момента нещата са под надзор, в случай че не си внесем нещо извън, тъй като Гърция все още е връхлетяна от новата вълна на субвариантите на Омикрон. Това съобщи пред News.bg доцент Любомира Гломб, завеждащ отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) за увеличаващите се случаи на COVID-19 и за това дали няма да имаме лятна вълна на пандемията.

По думите ѝ единствено времето ще покаже дали ще имаме лятна вълна на ковид, или не. Западна Европа е много инфектирана, повишава се заболеваемостта от новите подварианти на Омикрон, като няма аргументи това нещо да не се случи и у нас.
" Не чакам да има някакво стягане на ограниченията, нека да не платим висока цена за това. Групите, които са елементарно атакуеми от ковид, дано да се държат рационално, да си създадат изискваните препоръчвани имунизации и да запазят здравия си разсъдък ", посочи доцент Гломб.

За да не се стигне до някакво стягане на ограниченията, доцент Николаева прикани: да се заобикаля събиране на доста хора в затворено помещение, хората, които са с респираторни признаци, да се изолират и да лимитират контактите си, до момента в който се усещат заболели, който не се е ваксинирал, да се имунизира, който не е направил подсилващата си трета доза, да я направи и да се изчака наесен дали ще има решение за слагане на четвърта усилваща доза. Когато се реши, че това е добре, тези, които желаят, да създадат и съответната четвърта доза, сподели доцент Гломб.

Тя уточни, че защитните маски са загърбени, тъй като публично се позволи обществото да ги загърби. Дали носим маска, или не, предлагам болните, когато се усещат заболели, когато контактуват с околните си, живеещи в едно домакинство, да ги предпазят и да носят маски, прикани доцент Николаева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР