За мнозина няма по-голямо щастие от това да се приберат

...
За мнозина няма по-голямо щастие от това да се приберат
Коментари Харесай

Защо да казваме на кучето си, че го обичаме

За мнозина няма по-голямо благополучие от това да се приберат вкъщи и на прага да ги чака кучето им , щастливо, че още веднъж ги вижда. Това е в действителност умилителна обстановка, която потвърждава, че домашните ни любимци са не по-малко прочувствени и от самите нас.
 SimpleTexting, кучетата и от какво се отхвърлят хората преди смарт телефона
Какво е по-ценно за хората - смарт телефонът или кучето/сексът/ваканцията

Трудно е да разберем модерния човек

Ново ни дава изясненост по какъв начин тъкмо реагират кучетата, когато демонстрираме своята обич и обвързаност към тях. Това е и техният метод да ни отвърнат със своите усеща (освен с лаенето и въртенето на опашка).

На четири кучета от разнообразни породи се слагат каишки, които да мерят пулса им. Средният пулс на четириногите, изчислен след седемдневно наблюдаване, е 67 удара в минута.
 Снимка 499170

Но когато притежателят на едно от кучетата му каже " обичам те ", пулсът му мигновено скача с до цели 46% - до 98 удара в минута . Когато се приберем вкъщи след работен ден да вземем за пример, пулсът на четириногото скача с 10% щом ни види.

Това, което най-успешно успокоява лаещите домашни любимци пък, са прегръдките на стопаните им. Когато ги прегръщаме, пулсът спада до 52 удара в минута , предава.
 Снимка 499169

С тази физиологична реакция кучетата потвърждават, че се вълнуват не по-малко от нас, когато някой ни каже, че ни обича. Също по този начин, тъкмо както те ни работят успокояващо, по този начин и ние на тях. А какво по-хубаво от взаимното благополучие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР