За мнозина Коледа е не само най-красивото време от годината,

...
За мнозина Коледа е не само най-красивото време от годината,
Коментари Харесай

Коледа с домашни любимци – за какво трябва да внимаваме


За мнозина Коледа е освен най-красивото време от годината, само че и най-съзерцателното. Всички ние копнеем за малко релаксация и тишина. Но Коледа може да бъде много рискова за нашите домашни любимци. Има няколко неща, за които би трябвало да следите по време на празничния сезон, с цел да организирате умерено тържество за вашите пухкави другари.
Сладките изкушения са изключително нездравословни за животните


Не може да има Коледа без шоколад. Независимо дали е под формата на шоколадов Дядо Коледа или декорация на коледната елха, шоколадът е на всички места по време на празничния сезон. Но той бързо може да се трансформира в заплаха, изключително когато виси на елхата. Не забравяйте, че шоколадът е отровен за кучетата и котките. Ето за какво той би трябвало да стои надалеч от четириногите ви другари, с цел да избегнете посещаване в незабавна ветеринарна клиника.
Внимавайте с декорациите
Не единствено шоколадовата декорация може да приключи с злополука по време на празниците. Трябва да се уверите, че и останалите украшения в дома ви са " безвредни за животните ". Играчките за елха и самата елха, с бодличките ѝ, могат да бъдат в действителност рискови за котките. Това е по този начин, тъй като блясъкът и трептенето постоянно се харесват на животните и доста котки са склонни да ги хапят, а частици от тях да попаднат в стомаха им. Те от своя страна могат да причинят някои увреждания на червата и хранопровода на котките. Затова е по-добре да избягвате декоративните детайли - или да ги окачвате тук-там, които котките ви не могат да доближат.
Растенията също са заплаха


Един от най-популярните дарове по време на празниците е коледната звезда. Това красиво алено растение постоянно основава коледното въодушевление. Но колкото и да е красиво, то може да бъде и рисково. Коледната звезда може да бъде отровна, изключително за котките. Затова, в случай че въпреки всичко не желаете да минете без нея, уверете се, че я държите на място, където котките ви не могат да я стигнат.
Свещи и открит огън


Дори ние, хората, постоянно би трябвало да сме изключително деликатни със свещите и други сходни. Няма да повярвате какъв брой бързо тези неща могат да се възпламенят и да провокират същински пожар. Но би трябвало да сте двойно по-внимателни с домашните любимци. Истинските свещи бързо могат да се трансфорат в рисково предизвикателство, изключително върху коледните елхи. Затова, като защитна мярка, е по-добре да употребявате LED свещи или лампички - те основават също толкоз коледна атмосфера, без заплаха от пожар! Но е по-добре да държите фееричните лампички на недостъпно за животните място, котките имат навика да се заплитат в тях.
Стресиращи моменти


И най-после, само че не на последно място, един дребен съвет: празничният сезон може да бъде в действителност стресиращ. Не единствено за нас като хора, само че и за нашите домашни любимци. Защото непрекъснато сменящите се посетители, шумът на празненството или първите мощни фойерверки могат да бъдат много стресиращи. Затова се уверете, че вашите домашни любимци постоянно си почиват задоволително и се пробвайте да избягвате огромни звук като фойерверки и други сходни, доколкото е допустимо!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР