За мнозина животът е безкрайно жонглиране между семейство и работа,

...
За мнозина животът е безкрайно жонглиране между семейство и работа,
Коментари Харесай

8 стъпки, с помощта на които ще вземете живота си в ръце

За мнозина животът е безпределно жонглиране сред семейство и работа, счита психологът и създател на 11 книги Робърт Таиби.

Като резултат те се усещат раздрани, изтощени, постоянно на границата на прегарянето, от време на време се срутват. Те не пълзят по живота, а потъват в него.

Колкото повече условия има към нас, толкоз по-лесно е да загубим широтата на своя взор. Погрешно считаме, че казусът е в обстановката – работните задания тази седмица, наситените графици на децата, планината, която би трябвало да изкачим и така нататък Но има и друга планина, която би трябвало да завладеем.

Проблемът не е в обстановката, а в реакцията ни на нея, споделя Таиби.

Постоянно се намирате в реактивна вместо в самодейна позиция. Стараете се да потушите следващия пожар, а той в никакъв случай не угасва до дъно.

Време е за смяна.

1. Погледнете на обстановката от различен ъгъл
Направете крачка обратно и картината ще се промени.

2. Приоритизирайте
Тревогата през напрегнатия понеделник ви кара да мислите, че всичко е значимо. Използвайте неделята, с цел да употребявате мозъка си рационално и да разпределите целите в низходящ ред.

3. Делегирайте
Ако не можете да извършите всички задания, само че разполагате с човек, на който имате доверие, не се възпирайте да делегирате.

4. Дайте опция на проблемите „ да отпочинат “
Искате да се заемете с решаването на огромен проблем, само че сте натоварени и с ред дребни задания? Чудите се по какъв начин да намерите време, с цел да посетите баба си в болничното заведение? Просто й позвънете и поговорете с нея за няколко минути.

Смисълът е в това да не се изгубите в ненужно размишляване кое е по-напред.

5. Говорете за огромните проблеми
Струва си да поговорите с шефа не за последните работни „ пожари “, а за непрекъснатия размер на работа, която ви тежи. В същия дух поговорете с колегата си и така нататък

6. Намерете време за себе си
Ако нямате време за медитация или йога, фитнес, плуване, намерете. Именно този недостиг на време е сигнал, че е настъпил моментът да измененията нещо.

7. Разграничете „ би трябвало “ от „ желая “
Започнете да вършиме разлика.

8. Представете си живота си
Действително ли желаете да продължавате да работите това, с което се занимавате в този момент? Имате ли други цели, към които бихте желали да се устремите? Отношенията с партньора/партньорката носят ли ви това, от което имате потребност? /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР