За мнозина домакини пълненето на заек изглежда прекалено сложно, но

...
За мнозина домакини пълненето на заек изглежда прекалено сложно, но
Коментари Харесай

Три рецепти за пълнен заек от цял свят

За мнозина домакини пълненето на заек наподобява прекомерно комплицирано, само че в случай че спазвате няколко съществени правила ще можете без проблеми и за малко време да се справите с тази задача. Ето 3 лесни предписания за приготвянето на пълнен заек.

Пълнен заек, затрупан с бекон

Необходими артикули: 1 заек, 1/2 водна чаша ориз, 1 глава кромид лук, 150 г гъби, 100 г масло, затлъстял бекон, нарязан на тънки резени, 3 чаши вода, 700-800 г картофи. За плънката се поставя сол, черен пипер и чубрица, а на картофите - каквито подправки желаете.

Начин на подготвяне: Вътрешностите на заека се измиват, нарязват на дребни късчета и се задушават в масло. В тиган се запържва оризът със ситно нарязания лук. Прибавят се нарязаните гъби и задушените черва. След като се запържи всичко леко, се изсипва 1 чаша вода, всички подправки и сол на усет. Като изври водата, сместа е подготвена. С тази плънка се цялостни авансово измитият заек и се зашива с конец. Отделно обелете и нарежете картофи под каквато форма желаете. Подправете ги на усет.

Сложете по няколко картофа на дъното на намазана с масло тавичка, върху които ще поставите посоления и намазан с масло и червен пипер пълнен заек, с цел да не загори. Около него наредете останалите картофи, а в случай че Ви е останало от плънката, може да сложите в едниния завършек на тавата и от нея. Самият заек покрийте с бекона, с цел да не стане прекомерно изсъхнало месото. Доливат се 1-2 чаши вода според от размера на тавата. Всичко това се пече под похлупак в авансово загрята на 220 градуса фурна.

Пълнен заек с телешка кайма

 заешко

Необходими артикули: 1 заек, 400 г телешка кайма, 2 нарязани на ситно моркова, 1 настърган кромид лук, 250 година нарязани на ситно гъби, 150 г галета, сол, 100 г масло, 700- 800 година картофи, червен пипер и черен пипер на вкус

Начин на подготвяне: Тази рецепта се разграничава от миналата само със своята плънка и с това, че не покривате заека с бекон, а го намазвате единствено с масло, сол и червен пипер на усет. В тиган запържвате нарязаните на ситно лук и моркови и добавяте каймата. Накрая слагате гъбите, галетата, подправките и малко вода. След като тя изври, можете с по този начин приготвената плънка да напълните заека, а към самия заек да разпределите картофите.

Пълнен заек в гювеч

Можете да напълните заека с каквато желаете плънка, само че в този случай ще го печете в гювеч със сос.

Необходими артикули за соса: 1 огромен буркан консервирани домати, 2 нарязни на линии глави кромид лук, 50 година масло, 2 с. л. брашно, 1 чаша алено вино, 150 година зелени маслини без костилка, 2 скилидки чесън, дафинов лист, зрънца черен пипер, 1 ч. л. мед, сол и риган на усет.

Начин на подготвяне: Сложете в тефлонова тенджера или огромен тиган маслото и в него запържете лука. Към него прибавете виното, съвсем всички домати, дафиновия лист и нарязания на ситно чесън. След към 15 минути разтворете брашното в останалите домати и прибавете всички подправки дружно с меда. След 5 мин. извадете дафиновия лист, сложете соса в гювеча и положете заека в него.

Опитайте още Пълнен заек с картофи, Пълнен заек с прясно зеле, Пълнен заек по царски, Пълнен заек с гарнитура в личен сос, Пълнен заек с булгур.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР