За много хора време без смартфон или лаптоп, може да

...
За много хора време без смартфон или лаптоп, може да
Коментари Харесай

Учени показаха как ще изглежда човекът на бъдещето

За доста хора време без смарт телефон или преносим компютър, може да се окаже цяла безкрайност. Но вцепеняващ модел приканва хората да прекарват по-малко време пред екраните, написа glasnews.

Изследователи сътвориха гротескната визуализация за бъдещето на човечеството, а точно “Минди ”. Според тях точно по този начин може да наподобяват хората след едвам 800 години. Всичко това в следствие от въздействието на технологиите върху живота ни.

С сгънат и пълен врат, ръка, която е извита като кука и даже втори чифт клепачи. Така съгласно откривателите ще наподобява индивидът на далечното бъдеще.

Моделът е основан с Toll Free Forwarding, метод на визуализация на това по какъв начин технологиите въздействат на телата ни.
`Учени

„ Проучихме научни проучвания и експертни позиции по тематиката, преди да работим с 3D дизайнер, с цел да създадем индивида на бъдещето, чието тяло се е трансформирало физически заради поредната приложимост на смарт телефони, преносими компютри и други технологии “, се изяснява в мнение на създателите на модела.

Вековете гледане надолу към нашите смарт телефони или нагоре към компютърните екрани ще доведат до прегърбена поза, настояват откривателите.

Междувременно ръцете ни ще бъдат трайно формовани във формата на кука, откакто непрекъснато държам смарт телефоните. Освен това, може да има смяна и в лакътя – непрекъснат ъгъл от 90 градуса, породен от типичното позициониране на ръката, която държи устройство.

„ Поддържането на лакътя сгънат за дълго време – най-често, до момента в който държите телефона си – може да разтегне нерва зад лакътя и да окаже напън върху него “, добави доктор Джорджевич.

Часовете гледане надолу към телефоните ни ще доведат освен до прегърбени гърбове, само че и до по-дебели вратове, съгласно визуализацията.

„ Когато работите на компютър или гледате телефона си, мускулите в задната част на врата би трябвало да се свият, с цел да държат главата ви изправена “, изясни доктор К. Даниел Рий от New York-Presbyterian Orch Spine Hospital.

„ Колкото повече гледате надолу, толкоз по-усилено би трябвало да работят мускулите, с цел да поддържате главата си изправена.
„ Тези мускули могат да бъдат прекомерно изтощени и мъчителни от гледане надолу към нашите смарт телефони и таблети или превозване на по-голямата част от работния ни ден на компютри. “

Други гротескни характерности, които можем да чакаме, включват по-дебел череп и по-малък мозък, както и втори клепач, с цел да се предотврати несъразмерното излагане на светлина.

„ Хората може да развият по-голям вътрешен клепач, с цел да предотвратят излагането на несъразмерна светлина, или лещата на окото може да е еволюционно развита по този начин, че да блокира входящата синя светлина, само че не и други светлини с висока дължина на вълната като зелена, жълта или алена “, споделя Касун Ратнаяке от университета в Толедо.

Да се надяваме, че плашещата смяна, обрисувана от откривателите, няма да се реализира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР