За много хора инвестициите са нещо, което пази парите им

...
За много хора инвестициите са нещо, което пази парите им
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем, преди да започнем да инвестираме?

За доста хора вложенията са нещо, което пази парите им като стойност и натрупа рента за бъдеще. В общи линии това е по този начин, само че има някои особености, които би трябвало да погледнем по-близо, преди да вземем своите решения за вложение.

В най-общи линии в България години наред се влагаше главно в банкови депозити и недвижими парцели. В това няма нищо неприятно, само че с течение на времето лихвите по първите паднаха, до момента в който вторите усилиха своята стойност, само че в този момент цените им са в небесата. Ако имате свободни пари и сте решили да инвестирате, то е добре да имате няколко неща поради преди да го извършите. Ето кои са те: 

1) Учете, проучвайте, четете

Преди да налеете пари в нещо би трябвало да разберете неговия пиедестал. Много хора наливат пари в криптовалути, без даже да знаят нищо зад технологията зад тях. Същото вършат и хората, които желаят да наливат пари в скъпи бумаги, само че не знаят разликата сред акция и ETF. За да е загубите парите си в недомислена инвестиция, е добре да седнете и да четете и да проучвате. Ама доста. Ако говорите със свои познати, имайте поради, че всеки ще ви даде съвет на база на това, което е купувал и което носи положителни резултати за него. 

2) Определете какъв вид инвестиция желаете
 В Пекин основават фондова борса В Пекин основават фондова борса
Китайските управляващи имат намерение да открият нова борса в Пекин. Това заяви ръководителят на Китайската национална република Си Цзинпин във...

За жал доста хора не са наясно какъв вид инвестиция биха желали да имат. Масово хората ще заложат на по-нискорискови принадлежности, които главно да запазят цената на парите им и да натрупат лека рентабилност. Има такива, които желаят да изкарат някаква по-добра годишна рентабилност като % облага от инвестицията. В това няма нищо неприятно, само че е по-рисково. Определете доколко сте склонни да рискувате с тези пари и се консултирайте със експерт по отношение на своите цели. 

3) Играйте несъмнено и бъдете търпеливи

Говорейки си за неща като вложение би трябвало да гледате с небосвод най-малко 5-10 години напред. Заключвате тези пари, следите цената им от време на време, само че знаете, че те ще ви донесат резултат години напред във времето. Хубаво е да започнете да градите портфолио, което е в разнородни активи - акции, криптовалути, скъпи метали. Започнете с такива, които са нискорискови и няма изгледи за фрапантен скок надолу в цената им. Ако сумата за инвестиция е по-ниска ще би трябвало да извършите своето изследване сами, само че в случай че желаете да вложите огромна сума е добре да говорите с професионален съветник. 

ВАЖНО! Тази публикация НЕ Е финансов съвет. Тя съдържа персонални наблюдения и генерални рекомендации на създателя. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР