За много хора фрешът се превърна в идеалното начало на

...
За много хора фрешът се превърна в идеалното начало на
Коментари Харесай

Полезни ли са фрешовете

За доста хора фрешът се трансформира в идеалното начало на деня, осведоми ДАРИК.

Няма подозрение, че фрешовете са потребни за здравето и дават значими хранителни субстанции на организма - витамини, минерали, антиоксиданти. Но дали фрешовете са толкоз потребни, колкото си мислим? Вижте още за изгодите и вредите от фрешовете:

Освен изгоди фрешовете и соковете могат да имат и нежелани резултати. Например при прясно изцедените сокове се отстранява огромна част от кората и семките. А в тези елементи на плода се съдържат най-вече фибри и други потребни съставки, значими за храносмилателната система. Природата се е постарала да вложи толкоз доста потребни субстанции в плодовете и зеленчуците, а хората са измислили способи да унищожават съвсем всички от тях. При
изцеждането на плодовете питателните субстанции като антиоксиданти и фитонутриенти губят качествата си сега, в който бъдат изложени на светлина и въздух заради процеса на окисление.

Някои соковете могат да раздразнят сензитивната лигавица на стомаха, защото съдържат огромни количества лимонена киселина. При някои болести прясно изцедените сокове даже са противопоказни.

Другата отрицателна страна на фрешовете от плодове е наличието им на фруктоза (захар). Голямото количество фруктоза може да повреди черния дроб и да образува мастни натрупвания.

За да усвоим потребни субстанции и витамини от прясно изцеден сок не е належащо да пием литри от него, както предлагат някои. Такива опити с организма могат единствено да ни навредят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР