За много хора е трудно да устоят на изкушението от

...
За много хора е трудно да устоят на изкушението от
Коментари Харесай

Спрете месото ако имате тези симптоми

За доста хора е мъчно да устоят на изкушението от добре приготвена пържола или апетитен хамбургер. Независимо от обстоятелството, че месото е цялостно с хранителни субстанции, то съдържа и редица естествени химически отрови, наситени мазнини и детайли, които затрудняват разграждането му. Яденето на прекалено много месо може да докара до съществени последици от повишение на риска от диабет до сърдечни болести и даже рак.

Представяме ви признаците, че храносмилателната система не обработва добре месото и е време да преразгледаме диетата си. Нека забележим какъв брой от тях сте претърпели.

Запек 

Всички разполагаме с разнообразни храносмилателни системи, които се основават на нашата генетика и хранителни привички. В взаимозависимост метода на  подготвяне и типа на месото, то може да е с много високо наличие на мазнини. А те лишават повече време, с цел да бъдат усвоени от тялото и затова могат да причинят мъчно храносмилане. Запекът може да бъде резултат от високото равнище на желязо, което нормално се среща в аленото месо (говеждо, свинско или агнешко). Освен това аленото месо е с ниско наличие на фибри, което е от значително значение за движението на червата.

Съвет: Някои изследвания разкриват, че яденето на прекалено много алено месо може да усили възможностите за развиване на рак на червата. Опитайте се да ядете алено месо единствено в дребни количества (100-200 гр само два пъти седмично) с доста зеленчуци или семена. Опитайте се да избягвате да ядете черен дроб и бъбреци. Преминете към морски блага или пиле и изберете варено месо пред пържено.

Постоянно се чувствате гладни

Ако се чувствате гладни от самото начало, макар че преди малко сте завършили хранене, това може да значи, че сте приели прекалено много протеини. Когато нямате задоволително въглехидрати, кръвната захар на тялото ви понижава и вие не произвеждате регулиращия настроението серотонин – химикал, който ви кара да се чувствате гладни.

Съвет: Ако осъзнаете, че постоянно се чувствате гладни, пробвайте се да ядете гръцко кисело мляко плодове или хумус с пълнозърнести бисквити, вместо сандвич за обяд. Опитайте се да не консумирате месо няколко дни и да видите дали се чувствате по-добре и по-свежи.

Тъмни кръгове под очите

Не се подвеждайте, в случай че приемете, че тъмните кръгове под очите идват от липса на сън или от отмалялост. Оказва се, че и не вярното мелене на месото може да наруши вашият външен тип. Ако получите тъмни кръгове (особено в деня, откакто ядете месо), това е знак, че месото не е усвоено.

Компрометираната обвивка на червата разрешава частичките от месо да минават през червата и непроменени в кръвта и те се смятат за „ задгранични “ нашественици. Тялото ще се опита да създаде избрани антитела, с цел да отстрани непознатото вещество, а реакцията на това може да бъде тъмни кръгове под очите, признак, който нормално се подценява от здравните експерти.

Високо кръвно налягане

Ако имате високо кръвно налягане, това може да е знак, че е време да се понижи месото. Обработените и варени меса съдържат високо наличие на натрий, защото нормално се подготвят, подправят и се консервират със сол. Освен това пилешкото и аленото месо са с високо наличие на наситени мазнини. Всичко това може да докара до утежняване на хипертонията и даже до развиване на коронарна болест на сърцето.

Съвет: Опитайте се да намалите количеството месо, което консумирате, като вместо това превключвате на зеленчуци. Ако не можете да устоите, пробвайте се да преминете към по-леки меса и морски блага, защото те нормално са по-ниски в мазнини.

Лош мирис и миризма на тялото

Наличието на неприятен мирис и аромат на тялото е знак, че организмът ви не усвоява вярно месото. Ако месото не се усвоява добре, лошатамиризма се връща назад в храносмилателната система и в последна сметка излиза чрез кожата и дъха. Ако продължавате да имате тези неприятни проблеми, пробвайте се да приемате храносмилателни ензими, с цел да помогнете да се разгради месото, с цел да не се натрупва в червата.

Отслабена имунна система

Когато тялото ви не усвоява вярно месото, може да се разболеете по-често от нормално. Вашата имунна система може да бъде наранена заради естествената захар (наречена Neu5Gc), открита в аленото месо, и е доста мъчно за тялото ни да я разграси. Тази захар нормално се създава от месоядни животни. Телата ни не го създават и по тази причина го третираме като непознато вещество, което провокира токсична имунна реакция. Тази реакция може да аргументи доста други проблеми, като ракът е най-сериозният.

Съвет: Опитайте се да консумирате по-питателна храна като киноа, ядки, зелени зеленчуци и плодове. Те обезпечават съществени антиоксиданти, фибри и протеини и подсигуряват, че всички ваши потребности от макро и микроелементи са изпълнени. Така че, в случай че би трябвало да ядете месо, не забравяйте да го балансирате със здравословните храни, изброени нагоре, като странична паница или салата. Не забравяйте да включите малко извършения и задоволително витамин D, с цел да поддържате имунната си система.

 Умора

Ако откакто ядете месо, започнете да се чувствате доста мудни или изтощени, не го смятайте като обикновено държание. Това значи, че тялото ви не усвоява месото и то просто се натрупва в червата. Когато се натрупа, то отклонява цялата ви сила в храносмилателната система. Също по този начин, в случай че смятате, че носите нещо като тухла в червата си дни откакто ядете месо, е време да преминете напълно към нещо зелено и свежо – плодове, пресни ядки и сурови зеленчуци.

 Гадене

 

Гаденето е постоянно срещан признак на не асимилиране на месото, защото може да бъде реакция на някои бактерии в месото. Някои бременни считат, че яденето на месо ги кара да се усещат извънредно зле.

Съвет: Ако прекосяването към салата не ви оказва помощ и  чувствате гадене или имате крампи сред 4 и 26 часа след яденето на месо, би трябвало неотложно да посетите доктор.

Подуване

есото е една от най-трудните храни за мелене от човешкото тяло, защото протеинът, който се съдържа в него(особено аленото месо), е по-трудно да се разпадне и това може да аргументи отичане. Големи количества мазни храни правят стомаха ви празен по-бавен, което също предизвиква отичане или дискомфорт. Неправилното храносмилане на месото може да докара до струпване на отрови в тялото.

Съвет: Вместо да хапнете пържола, вземете риба или пиле. Тези скотски артикули са по-лесни за храносмилане. Винаги имайте зеленчуци (на пара или сурови) като странична паница или салата. Ако спрете да ядете месо, най-вероятно ще се отървете от отичане на корема вечно.

Източник: Zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР