За много хора децата са щастие. Повечето вероятно биха се

...
За много хора децата са щастие. Повечето вероятно биха се
Коментари Харесай

Хората без деца са по-щастливи?

 За доста хора децата са благополучие. Повечето евентуално биха се съгласили с мнението, че единствено с деца животът провокира същинско задоволство. Но дали това в действителност е по този начин? – пита немското издание Frankfurter Rundschau.

Ново проучване е открило, че след раждането на дете доста родители стават по-малко щастливи, в сравнение с когато не са имали деца. Учени от Дартмутския лицей са интервюирали един милион родители в продължение на 10 години. Изследването се концентрира върху удовлетвореността на хората от живота им, – оповестява изданието.

Изследването е посочило, че след раждането на децата хората стават по-малко щастливи от преди този момент. Според откривателите това най-често се дължи на финансовите аргументи. Разходите за децата са големи. Появява се потребност от по-голям апартамент и по-голяма кола. Държавната поддръжка компенсира това единствено отчасти.

Първо, облекла за новороденото и памперси, по-късно занимания и учебно заведение – децата имат доста потребности, отбелязва FR.

Освен това след раждането на дете един от родителите или даже и двамата работят по-малко. Материалните условия са доста значими за щастието, споделя швейцарският икономист и откривател на щастието Бруно Фрей.

Комбинирането на работа на цялостен работен ден и съразмерен фамилен живот не е елементарно. Балансът сред професионалния и персоналния живот става нежен. Така че не е изненада, че доста родители се усещат по-малко щастливи, в сравнение с са очаквали. Двойките би трябвало да обмислят финансовите аспекти, когато възнамеряват фамилния живот, с цел да избегнат разочарования..

Също по този начин се предлага да се сътвори финансова възглавница. Но поддръжката от работодателя и политиката на страната също са значими. Гъвкавото работно време за родителите и справедливото възнаграждение могат да им оказват помощ да избегнат финансовите терзания, написа Frankfurter Rundschau.

Инфо: Frankfurter Rundschau

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР