За мистериозен обир в посолството на Северна Корея в Мадрид

...
За мистериозен обир в посолството на Северна Корея в Мадрид
Коментари Харесай

Испания разследва мистериозен обир в посолството на Северна Корея

За тайнствен грабеж в посолството на Северна Корея в Мадрид със заложници оповестява испанският вестник El Confidencial.

Инцидентът е станал в петък. По информация на испанската медия нападателите завързали дипломатическите чиновници и останали в посолството минимум четири часа. Една от заложниците съумяла да избяга от постройката и да повика за помощ. След известно закъснение, защото служителката не знаела испански, чиновниците на реда разбрали посредством преводач, че тя твърди, че личният състав на севернокорейското посолство е отвлечен.

На мястото неотложно бил изпратен полицейски екип, с цел да ревизира сигнала. Посрещнал ги мъж с тип на дипломатически чиновник, който декларирал, че няма никакъв проблем и " всичко е обикновено ".

Въпреки това униформените неусетно останали да следят постройката. Минути по-късно от посолството бързо потеглили два автомобила, след което арестуваните чиновници излезли на улицата. По думи на един от служителите на реда водач на една от колите бил точно " служителят ", който им отворил вратата.

От тогава насам случилото се остава забулено в тайнственост , показват от испанския вестник.

От Министерство на вътрешните работи в Испания оповестяват единствено, че сега се води следствие, само че не дават повече детайлности по случая.

По непотвърдена информация управляващите пробват да открият кой стои зад нападението, при което освен са били похитени чиновниците, само че е била открадната и компютърна техника, съдържаща осведомителна база данни. Все още се обяснява от какво естество е отнетата информация и за кого би представлявала интерес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР