За министър на вътрешните работи е предложен - юрист, завършил

...
За министър на вътрешните работи е предложен - юрист, завършил
Коментари Харесай

Петър Илиев - министър на правосъдието, неофициален премиер и вътрешен министър

За министър на вътрешните работи е препоръчан - правист, приключил магистратура в Софийския университет с цялостно отличие. Специализирал е британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет във Англия, специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ, лекар по право и създател на редица изявления на юридическа тематика, лауреат на оценката юрист на годината. Говори четири езика. На 44 години.

В предходното предложение за Министерски съвет той беше препоръчан от Слави Трифонов. В последните дни пък се появиха информации, че точно на ИТН. В последна сметка за поста беше препоръчан Пламен Николов, като съгласно мнозина от Има Такъв Народ са трансформирали името поради, че Петър Илиев е бил в борда на Краун Медия преди компанията да бъде купена от Ирена Кръстева, майката на Делян Пеевски. Освен това против него се оповестиха от няколко партии, откакто в медиите се разбра, че е почетен консул на Барбадос – офшорна зона, която от дълги години е в черния лист на Европейския съюз.
 Карбовски: Ирония ли е медиите да издигат и самосвалят хипотетични имена? Карбовски: Ирония ли е медиите да издигат и самосвалят хипотетични имена?
" Абе сътрудници, вие полудявате бе, хаймани с хаймани! Журналистите сами оповестиха името на Петър Илиев, сами откриха компромат за него и п...

След като публично Пламен Николов взе мандата, от Има Такъв Народ изрично опровергаха, че са предвиждали министър председател да е Петър Илиев, като номинацията му е изменена в последния миг. Самият Слави Трифонов разгласи, че Николов е бил изборът на групировката.

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР