За мен ситуацията беше доста екстрена, въобще нямам спомен. Това

...
За мен ситуацията беше доста екстрена, въобще нямам спомен. Това
Коментари Харесай

Какво разказа лекарят, спасил Митьо Очите

„ За мен обстановката беше много екстрена, изобщо нямам спомен ”. Това сподели в съда Веселин Велков – докторът, оказал първа помощ и евентуално избавил от гибел Димитър Желязков-Митьо Очите, след въпрос дали ранените са имали бронежилетки.

Днес бе следващото съвещание по делото против Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му в Специализирания углавен съд, заяви Флагман.бг.

Лекарят Велков бил дежурен в близкия медицински център в Слънчев бряг по време на екшъна в ресторанта “4 you ” на 8 юни 2016 година
„ Чух пукотевица, не съм директен очевидец ”, описа докторът в спецсъда. Малко по-късно при него били докарани двама ранени, на които той оказал първа помощ.

„ Беше преди две години. Детайли не помня. Оказал съм първа помощ. Позвънил съм на 112. Това е незабавен кабинет. На няколко пъти съм разпитван, описал съм тогава нещата ”, сподели доктор Велков.

След въпрос кои са били ранените, той отговори: „ Единият го знам – Димитър Желязков, другият - не знам ”.
Адв. Иван Ангелов попита дали потърпевшите са имали бронежилетки, само че очевидецът изясни, че не помни и че обстановката била много екстрена.

„ Двамата бяха в тежко положение. Димитър Желязков беше в потрес, доста под 60 кръвно, в замъглено схващане. Нямам мемоари с какво са били облечени ”, описа още докторът.
Д-р Велков добави, че поддържа показанията си, които е дал пред проверяващите преди две години.

Общо седем очевидци бяха разпитани през днешния ден в спецсъда.

Един от тях се оказа притежател на автомобил, потърпевш при „ пътно-транспортно произшествие ”, само че ръководен от Милчо Панагонов.
Господин Динев бил извикан във Второ РПУ в София и му споделили, че с Фолксвагена му се случило ПТП в Слънчев бряг.

Динев обаче обяснил, че возилото му се ръководи с пълномощие от Милчо Панагонов (вероятно сина на Силвия Панагонова). Инцидентът бил през 2013 година и е вследствие на войната поради бариерата, преграждаща достъпа до парцел на някогашния сътрудник на Панагонова Пламен Петков.

От полицията споделили на очевидеца Динев, че автомобилът му има вреди. Той дал отговор, че няма искания.

Впоследствие обаче някой пуснал тъжба в прокуратурата в Несебър от негово име, като фалшифицирал подписа му. Господин Динев от своя страна пуснал тъжба за фалшификацията. До момента отговор обаче нямало.

Прокуратурата се пробва да потвърди в съда, че лица, свързани с Божо Кравата, са повреждали имущество, в това число и коли. Хората на Божо били на страната на Пламен Петков в спора му със Силвия Панагонова.

Според юристите обаче в тази ситуация не може да става дума за проведена незаконна група. За споровете имало тъжби, които оставали без следствие. Защитата на Божидар Кузманов желае да потвърди, че случаите отпреди пет години са завършени и не би следвало да се вземат под внимание от съда в актуалното произвеждане.

Съдебният състав през днешния ден утвърди искане на адв. Димо Гочев за приемане на информация от Районната прокуратура в Несебър към случая с Господин Динев. Това стана макар оспорването от страна на Илиян Василев – юрист на Митьо Очите. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР