За мен съд за Борисов ще бъде началото на промяна

...
За мен съд за Борисов ще бъде началото на промяна
Коментари Харесай

МНОГО ИСКАХМЕ, АМА НЯМАХМЕ ЖЕЛАНИЕ

За мен съд за Борисов ще бъде началото на смяна в България. Или който и да било от ръководещите политици в страната. Но най-много той, тъй като е знак на ръководството на мафията. За страдание не се обрисува това събитие да се случи скоро. И не се знае и какъв ще е резултатът.

Тринадесет години Борисов се подиграваше на българския народ. Просташкото държание, съчетано с още по-просташко плячкосване на страната, нямат аналог в историята. Освен може би при ръководството на Костов. То и за там си би трябвало съд, само че съм черноглед, че даже някой ще повдигне тематиката.

За страдание виждам спектакъл. На доста места фрагментите не ГЕРБ освен не са заменени, само че и интензивно вземат участие в държавното управление на промяната/подмяната. Някои от депутатите на Политическа партия даже са били деятели на ГЕРБ, като признака на ПГ на Политическа партия - депутатинът Михнев с количката. От друга страна, и ГЕРБ и Политическа партия са хора на посолството, а, както се знае, гарван гарвану око не вади.

Затова и показният арест откровено ме изненада, само че скоро всичко си пристигна на мястото. Много желаеха да го арестуват, но нямаха предпочитание да го създадат. Особено комфортно това беше сега, в който всички българи се питат защо още ръководещите се мотаят с промени в законодателството с оглед опция за премахване на основния прокурор. И ето - те го хващат, Гешев го пуска! Идеалната легенда за какво предстоящото от целия народ не се е случило. Кирил Петков е удовлетворен, че народът го хвалеше съвсем 18 часа и му се подвигна малко рейтинга, а той се оправда с другите за неуспеха. Гешев употребява случая да натрие носа на държавното управление и Рашков, че не знаят закона. Борисов употребява случая да излезе воин и страдалец от обстановката. В медиите изтекоха протоколи от разпита на Кирил Петков /ако са истински/, в които обясненията са на пранципа "Една жена на пазара сподели ". Дотук нищо не ме учуди. Единствено ме раздразни небрежността към детайлите и общо взето, претупването на цялата сценка, авансово замислена.

Разочарованието на хората е огромно. И вместо от Кирил Петков и Политическа партия, които след 100 дни ръководство към момента не са намерили легален метод за Висш съдебен съвет и Гешев, българите още веднъж споделят, че Гешев е отговорен. А кой е отговорен, че той е още там, не се замислят. Всъщност май единствено от Демократична България най-вече упорстват Гешев да се махне, тъй като към този момент имат собствен човек за поста....

Мръсни политически игри. А правдивост няма. Възмездие няма. Истината я няма. За парите и кюлчетата е ясно. Проблемът е и различен - освен това равнище на непросветеност няма по какъв начин обвиняване да издържи в съда. И тогава и съдът ще стане неприятен. Защото хората желаят в действителност съд и затвор за тези, които ограбиха България. А получават политически спектакъл. Пошъл освен това!

Промяната ще стартира с търсенето на отговорност! Не с незначителни неща и говорене. А същинска отговорност и отмъщение за думите и делата! Но съм черноглед това да се случи. Защото хората към момента не отсяват значимото от маловажното, истината от лъжата и театърът от действителния живот!

Елена Гунчева
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР