За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде

...
За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде
Коментари Харесай

Даниел Митов: Проф. Герджиков ще отиде на балотаж и ще е победител на президентския вот

За мен няма никакво подозрение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж и че най-вероятно той ще бъде победител на идващите президентски избори. Това съобщи в предаването в заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Хората живеят в действителност, която не им харесва. Виждаме по какъв начин пораства инфлацията - всеки ден влизаме в магазините, всеки ден цените на порастват, цените на тока стават по-високи. Това е картината, която в продължение на пет месеца министрите на Румен Радев докараха на българските жители, счита Митов.

Той разяснява въпроса дали ГЕРБ ще изпадне в изолираност като евентуален сътрудник след изборите.

" Всички партии от последните два Народното събрание са към този момент партии на статуквото. Статуквото сега са хората, които ръководят - Румен Радев, неговите служебни държавни управления и партиите, свързани с него. Това е статуквото ", акцентира Митов.

Дали Даниел Митов ще е кандидатурата за министър председател на ГЕРБ след изборите - той съобщи, че това е партийно решение, само че е подготвен за това: " Аз съм подготвен, само че когато са ясни резултатите от изборите ще си проведем спор в партията ".

На въпрос може ли да се отхвърли от корупцията, с цел да е допустима партията за коалиция, той сподели: " Как да го направя, като нямам нищо общо с корупцията? Когато приказваме по какъв начин да се преодолее феномен като корупцията, това става посредством диалог къде са пробойните, тъй че тези проблеми да не са на дневен ред. Със промяната на хората, не сменя системата. Всяка страна се е сблъсквала с феномена корупция. Корупцията е самостоятелен акт, отклоняване от нормите на закона в персонална или групова изгода - нормално в персонална. Разбира се че ще се отречем от нея, би трябвало да се признае, че сходни явления не могат да бъдат толерирани, само че с цел да понижим риска, би трябвало да има законодателна еволюция, можем да беседваме с всеки. "

Митов разяснява и разкритията на " Пандора пейпърс " и някогашния министър на ГЕРБ Николай Младенов, чието име попада там поради владеене на офшорна компания.

Митов уточни, че не се е чувал с Младенов, защото самият той незабавно е изяснил обстановката. Смята обаче, че отношението към офшорните зони би трябвало да бъде преразгледано.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР