За мен извънредно положение е като да ползваш ядрена политическа

...
За мен извънредно положение е като да ползваш ядрена политическа
Коментари Харесай

Георги Гочев: ”Извънредното положение” ще убие всякакви контакти, но може би и демокрацията

За мен ”извънредно състояние ” е като да ползваш нуклеарна политическа бомба. Ще убие всевъзможни контакти, само че може би и демокрацията.
По-конкретно " изключително състояние " значи (освен че се сбъдва блянът на Борисов да диктува всичко еднолично) три неща и трите извънредно съществени:
1. Че персоналните ни права се подчиняват на хипотезата за общ интерес.
2. Че властта не има вяра във опцията на жителите да се самоконтролират и самоуправляват. Тоест поема ръководството и над персоналния им живот.
3. Че властта става безконтролна и може да оправдае всяко деяние с хипотезата за общ интерес.

Привърженик съм на сериозните превантивни ограничения, само че на съответните превантивни ограничения като ограничение на пътуванията, затваряне на заведения, молове и криминализиране на нарушаването на карантина (според Борисов от нощес, " 14 ми избегаха " ), а не на приложимост на ограничения за всеобщо поразяване на социалността. Ако те се употребят, би трябвало в закона да има къс период, след който ситуацията да се преразгледа.

С една дума, въобще не съм уверен, че на тази власт (подчертавам, на Тази, която си прави каквото й скимне и без изключително положение) би трябвало да се дава такова копче.

Преподавателят-филолог Георги Гочев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР