За мен е чест сред първите да поздравя вас –

...
За мен е чест сред първите да поздравя вас –
Коментари Харесай

Румен Радев: 49-тият парламент има съдбовна роля, първа задача е бюджетът

За мен е чест измежду първите да поздравя вас – националните избраници, на които жителите повериха виновната задача да ги представлявате във време на изпитнания. Свиках Народно събрание в Страстната седмица с очакване за друго начало на това Народно заседание, с вяра за примирение, разговор и разсъдък и предвид на неотложните задания за сформиране на държавно управление, съобщи Румен Радев в словото си на откриването на 49-ия парламент-

Предизвикателствата са огромни, и без подозрение приемане закона за бюджета е първостепенна задача, съобщи президентът. Предстои решение на комплицирано уравнение – да се решат приходите на жителите в изискване на рецесия и инфлация, по този начин и вероятността за стопански напредък и непоклатимост на страната.

Силно се надявам бюджетът да се внесе от постоянното държавно управление и да се ангажира с ясни дълготрайни политики- Но в случай че това не стане, служебното държавно управление ще внесе бюджет- Но крайната дума ще бъде ваша.

На 49-то Народно събрание е отредена съдбовна роля, то би трябвало да вземе дълго чакани решения- То би трябвало да вземе решения и за отстояване на европейската посока на страната и бъдещето на демократична страна.

Очаквам Нс да поддържа европейския курс, като одобри законите по Плана за възобновяване, изрази вяра Радев.

От вас зависи просперитета на нацията и европейското бъдеще на България. Няма да го реализираме с лозунги, а със съединяване и амбициозни национални цели, съобщи президентът. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР