„За мен беше огромно удоволствие за 9-та поредна година, заедно

„За мен беше огромно удоволствие за 9-та поредна година, заедно ...

Цветанов и жена му се натъкмиха в народни носии и заедно с Валери симеонов и още 20 000 души....„За мен беше огромно удоволствие за 9-та поредна година, заедно с още близо 20 000 души, да присъствам на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в местността „Добромерица“ край Жеравна“, това написа шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в личния си фейсбук профил, където сподели и снимки от събитието.
 


„На събитието ме придружиха съпругата ми Деси, народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Котел Коста Каранашев, кметове на общини и кметства от страната.
 

По време на събитието споделих, че атмосферата е уникална и зареждаща, а с всяка следваща година младите хора с народни носии се увеличават. Хората, които са част от този фестивал, се връщат 150 години назад и създават невероятно усещане. 

Благодарих на кмета на община Котел Коста Каранашев, който след като стана кмет през 2015 година продължи тази традиция, и заедно с организаторите от Ансамбъл „Българе“ се старае да направи празника все по- хубав. Тук трябва да отчетем и основната роля на Христо Димитров, ръководител на ансамбъл „Българе“, който е един истински родолюбец и патриот. Подчертах, че с такива хора ще се запазят духовността и традициите на нашите деди.
 


"Днес всички ние, чрез българската фолклорна носия, съпреживяваме цялата традиция на нашата българщина. Радваме се, че сме успешно домакини на проявата за десета поредна година“, заяви на свой ред кметът на община Котел Коста Каранашев“, написа още Цветанов.

От фотосите на Цветанов се вида, че компания му прави и вицепремиерът Валери Симеонов, който също бе натъкмен в народна носия.
 


 

Източник: blitz.bg