За мен беше чест да участвам в 26-та годишна Европейска

...
За мен беше чест да участвам в 26-та годишна Европейска
Коментари Харесай

Важен пробив! Мартин Харизанов ще посети Белия дом, получи покана за молитвената закуска

" За мен беше чест да вземам участие в 26-та годишна Европейска молитвена закуска, която се организира в Европейския парламент в Брюксел ", заяви в своя профил във фейсбук националният представител Мартин Харизанов
На събитието участваха над 500 души, представители на разнообразни религиозни общности, като всички са закрили закуската с къса обща молитва. 
" Събитието е извънредно скъпо, тъй като демонстрира силата на единството, взаимното почитание и проправянето на пътя за групов нравствен напредък. Създадохме и опция да пренесем духа на единение и съдействие и отвън Европейската молитвена закуска ", разяснява младият политик от Враца.
По време на събитието той е създадал извънредно скъпи контакти, като е съумял да организира диалог и със заместник- генералния секретар на НАТО Мирча Джоана. С него е разискал тематиката за сигурността в нашия район, а по време на диалога е получил покана и за националната молитвена закуска на Съединени американски щати в Белия дом, която ще се организира през февруари 2024 година
" С Мария Каназирска обсъдихме визитата на шефа на НАСА  и някогашен сенатор на Флорида Бил Нелсън в България през 2024 г. 
Разговарях и с Михаил Томов, генерал-полковник, специалист по национална сигурност и главен донор и уредник на построяването на първия бюст-паметник на Васил Левски в Чикаго. 
Разменихме контакти и организирахме градивен разговор и с редица други специалисти в региона на геополитиката, дипломацията и интернационалните стопански връзки. 
Молитвената закуска се организира по американски пример, където сходно събиране е традиция от 1953 година насам.
В Европа молитвените закуски се организират от 1998 година, а в последните години към 130 страни провеждат сходни мероприятия на локална почва. За възходящата известност на това събитие способства най-много неговата философия. 
Основната концепция е да се преодолеят другите политически и религиозни убеждения, като посредством открит разговор в подтекста на мир и приемливост да се работи за по-добро бъдеще за всички ", прибавя в своя пост народния представител от ГЕРБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР