За малчуганите от ДГ 44“Валентина Терешкова“ във Варна миналата седмица

...
За малчуганите от ДГ 44“Валентина Терешкова“ във Варна миналата седмица
Коментари Харесай

Бащи, дядовци и батковци се включиха в инициативата Спортувам с татко на ДГ Валентина Терешкова

За малчуганите от ДГ 44 “Валентина Терешкова “ във Варна предходната седмица се оказа извънредно вълнуваща, наситена с доста усмивки и непредвидени спортни предизвикателста. Заедно със своите татковци те участваха в разнородни спортни действия от самодейността на детската градина “Спортувам  с баща “.

Над 80 спортни тандема от деца, татковци, дядовци и батковци се включиха с огромно предпочитание в надпреварите, а майките ги подкрепяха от самото начало с възгласи и ръкопляскания.

В продължение на няколко дни откритите футболни стадиони на Спортен ъгъл в Парк " Аспарухово " и до постройката на Кметство " Аспарухово ", кънтяха от радостната шум на тимовете от " Лъвчета “, " Многознайко “, “Бърборино “ и " Меч Пух “. За най-малките 3-4 годишни състезатели от " Слънчице “ и " Мики Маус “ удачно беше определена познатата спортна площадка в самата детска градина.

В игрите бяха включени, както разнородни спортни действия като тичане с трудности, скачане с чували, ръководство на тротинетка, мини футбол, катерене и мн. други, по този начин и игри за положително въодушевление.

Учителите се бяха погрижили да няма никакви организационни проблеми – от украсата и " безпристрастното съдийство “ до забавата в игрите и премиите за всички състезатели.

" Победители за нас са всички участници, които спортуваха за здраве и претърпяха щастливи моменти със своите деца. С тази самодейност на нашия екип желаеме да подчертаем значимата роля на бащата в личностното пълноценно израстване на детето и да предизвикваме бащите да бъдат по-активни в живота на детската градина ", показа шефът на детската градина Анна Константинова. 

" Спортувам с баща “ е първата самодейност от юбилейната програма  " 60 години ДГ “Валентина Терешкова “ и е включена в новия план на институцията по Национална Програма " Хубаво е в детската градина " на МОН.

Проектът е ориентиран  към възстановяване връзката сред деца, родители и учители и шерване  на новаторски практики за поощряване двигателната интензивност на децата и фамилиите им.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР