За любителите на кекса, с познатия вкус от детството Изварата е

...
За любителите на кекса, с познатия вкус от детството
Изварата е
Коментари Харесай

За любителите на кекса, с познатия вкус от детството

За феновете на кекса, с познатия усет от детството

Изварата е превъзходен артикул! Подходящ е за тези, които желаят да отслабнат, както и за тези, които желаят да качат мускулна маса. Едно от най-вкусните ястия от извара е, несъмнено, домашно приготвеният кекс. Предлагаме ви рецепта за благоуханен сладкиш с извара, също толкоз апетитен, както са го правили в детството ви, вашите обичани баби. Между другото, тази рецепта е потребна и за дребните бебета, в случай че не успявате да ги нахраните задоволително. Едва ли ще откажат парче от подобен гальовен и апетитен сладкиш.

Необходими съставки:
5 яйца
8 супени лъжици захар
600 грама мазна извара
100 грама стафиди (накиснати в топла вода)
1 ампула есенция ром
2 ампули ванилова есенция
кора от един лимон
1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
2 супени лъжици лимонен сок
5 супени лъжици брашно

Начин на подготвяне:
Стафидите се накисват в топла вода в продължение на 3 часа, по-късно в есенцията от ром.
Смесете жълтъците със захарта, изварата, лимоновата кора и ванилията. За да получи изварата мека и нежна консистенция, може да я разбиете в миксер.
Отцедете стафидите и ги прибавете към сместа. Добавете 1 супена лъжица бакпулвер с лимонен сок.
Пресейте брашното в сместа и разбъркайте съставките с лъжица.
В самия край прибавете разрушените белтъци с щипка сол. Разбърква се, до момента в който сместа стане гладка, изсипете в кръгла форма за печене, в която авансово сте поставили хартия за печене.
Печете в авансово загрята фурна на 160 градуса за 35-45 минути. Степента на подготвеност се ревизира с елементарна съчка за зъби. Охладете и поръсете десерта с пудра захар.
Може да сервирате с мед, конфитюр или да полеете от горната страна със сметана, макар че е необикновено вкусно и без никакви добавки.

Сервирайте за чай и се насладите на апетитен домашно подготвен сладкиш в компанията на другари, с които, апропо, би било отлично да споделите тази рецепта!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР