За кратко остана затворен главният път Русе - Силистра рано

...
За кратко остана затворен главният път Русе - Силистра рано
Коментари Харесай

Пътна блокада край граничния пункт Дунав мост при Русе

За малко остана затворен основният път Русе - Силистра рано тази заран. За това алармираха фенове на Българска национална телевизия. Те описаха, че екип на полицията е пренасочвал придвижването на леките коли в посока Русе през прилежащото село Николово.

Колоната от изчакващи тежкотоварни камиони тази заран още веднъж е километрична. Според водачите причина за задръстването е пониженият брой на работещи гишета от румънска страна.

" Висим от нощес, почти 13 часа ", споделя водачът Левент Севданов.

" Надявам се до тази вечер да мина от другата страна. Ако не беше войната в Украйна, нямаше да е по този начин. Всички превозвачи от Украйна употребяват тази граница. След като Русия бомбандира всички нефтопреработващи фабрики в Украйна и в този момент цистерните с гориво идват от Румъния и България ", добавя украинският водач Виталий Тришечкин.

Камионът на Красимир Ганчев е претрупан със слънчоглед. Тръгнал е от Попово за Германия, само че не знае по кое време ще стигне.

За незабавни ограничения против транспортния безпорядък в региона на Дунав мост упорства и кметът на град Мартен Димо Тонев. Жителите там губят самообладание и не имат вяра на обещания.

" При нас към този момент е всекидневие да не може да се стигне до работа, не дай боже кола за спешна помощ, пожарна, в случай че има някакъв случай, по какъв начин ще дойде нямам концепция. За мен е липса на държавническо решение. Правят си тировете каквото си желаят, тъй като няма надзор. Основният ни пътен маршрут, с цел да стигнем до Русе и някои до работните си места е през прилежащото село Николово. Другият вид е с лодки да си купим и да минаваме по Дунава. Работата е трагична. Някои чакат, до момента в който им свърши горивото. При тези цени на горивата хората не потеглят с цялостни резервоари сред Мартен и Русе, 5-километровата права ", съобщи за Българска национална телевизия кметът на Мартен Димо Тонев.

От граничния пункт обясниха, че казусът е поради интензивния трафик през последното денонощие. За последните 24 часа през Дунав мост са влезнали и излезли над 3000 камиона. Очакванията са засиленият трафик да се задържи поради идните коледни и новогодишни празници.







Репортери: Андрей Кючуков и Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР