За кражба на пари от сметката на 86-годишна пенсионерка в

...
За кражба на пари от сметката на 86-годишна пенсионерка в
Коментари Харесай

Банкова служителка крала пари от сметката на старица

За кражба на пари от сметката на 86-годишна пенсионерка в Димитровград ще бъде изправена пред Окръжния съд в Хасково 58-годишна банкова служителка.

От окръжната прокуратура в Хасково оповестиха, че обвинителният акт против специалистката от " Банкови интервенции " към този момент е импортиран обвинителен акт в наказателното деловодство на Темида, прецизира Marica.bg. Според проверяващите чиновничката присвоила 1430 лева от разплащателната сметка на старата жена. Това станало от 19 февруари 2018 година до 11 април на 2019-а.

" Обвиняемата е предадена на съд по още 3 обвинявания. Едното от тях е за сформиране на неистинен документи. ​Второто е за издаване и приемане на спомагателна банкова карта на името на потърпевшата и третото – за потреблението на банковата карта без единодушието на титуляра ", обясниха от прокуратурата.

Разследващите открили, че банковата чиновничка имала длъжностен достъп до разплащателната сметка на потърпевшата жена. Тя се възползвала от това, че пенсионерката не знаела с акуратност наличностите по сметката си, тъй като в нея постъпвали пари от пенсията, обществени помощи и от сина ѝ, който работел в чужбина. " Обвиняемата решила да се облагодетелствала и изтеглила няколко пъти пари от сметката на потърпевшата. Тя употребила два метода. Първо изготвила неистинен документи на името на пенсионерката, с които теглила пари от банкова каса. След това отново по същия метод се сдобила и с втора дебитна карта с титуляр потърпевшата жена. Така правила покупки от магазини и теглила суми от банкомати. Пострадалата била ощетена с общо 1430 лв.. Тя нямала визия, че обвинената присвоявала пари от сметката ѝ и теглила пари с втора дебитна карта ", обявиха от Окръжна прокуратура - Хасково.

По делото били осъществени разпити на очевидци, експертизи, конфискувани са материални доказателства и други. Окръжният съд ​вече е насрочил разпоредително съвещание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР