За Коледа се очаква да отвори врати най-голямата нова детска

...
За Коледа се очаква да отвори врати най-голямата нова детска
Коментари Харесай

Чудо по Коледа : В София отваря врати нова детска градина

За Коледа се чака да отвори порти най-голямата нова детска градина в София, която се построява по програмата за строителство на детски градини и учебни заведения на кмета Йорданка Фандъкова. Тя е с номер 190 и се намира в Студентски град. Капацитетът й е 250 места, като по този метод се преодолява дефицита тук-там в детско заведение за децата сред 3 и 6 години в региона Студентски, акцентира столичният кмет.  

" Готови са три здания на детски градини. Те са в регионите „ Витоша “, „ Връбница “ и „ Красно село “. В момента строим 22 нови здания на детски градини и ясли, като една от тях е 190 детска градина в регион „ Студентски “. Тя е за 15 групи и се чака за Коледа да посрещне 250 деца. " Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта на място дружно с районния кмет Петко Горанов.

" Новата постройка на детската градина е в кв. " Малинова котловина ". Тя разполага с просторни занимални, спални пространства, 4 зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка навън, плувен басейн и опитно поле на двора за развъждане на билки и подправки. Много деца ще стартират своя учебен път отсам, надяваме се за Коледа детската градина да посрещне децата " – сподели кметът на регион „ Студентски “ Петко Горанов. " Да края на годината се планува да бъдат приключени общо 10 нови здания на детски градини " – съобщи кметът на София Фандъкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР