За Коледа АГ болницата във Варна получи жизненоважна апаратура. От

...
За Коледа АГ болницата във Варна получи жизненоважна апаратура. От
Коментари Харесай

За Коледа АГ болницата във Варна получи жизненоважна апаратура!

За Коледа АГ болничното заведение във Варна получи жизненоважна инсталация. От няколко дни насам лечебното заведение към този момент има чисто нов кувьоз-инкубатор за недоносени деца, с помощта на самодейността " Българската Коледа “.

Жени Димитрова е измежду хилядите родилки в АГ болничното заведение във Варна. " От през вчерашния ден съм майка на едно прелестно малко бебче на име Борис. “

И до момента в който Борис се е родил с обикновено тегло, то единствено за година лечебното заведение е помогнало на стотици недоносени бебета.

" Като най-малкото детенце, което е лекувано тази година при нас е с сполучлив край и изписано е 680 грама “, споделя пред NOVA проф. доктор Емил Ковачев, шеф на СБАГАЛ – Варна.

Сега, с помощта на " Българската Коледа “, чисто нов кувьоз ще бъде в помощ на най-малките в болничното заведение.

" Реално това е единствената отвън столицата с трето равнище на подготвеност по неонатология – това е единственото поделение в Североизточна България. Всяко неонатологично поделение с такова равнище на подготвеност има непрестанно потребност от инсталация и от инкубатори-кувьози от най-голям клас “, добавя проф. Ковачев.

А с изключение на за недоносени бебета, новата инсталация ще спомогне и за новородени с други здравословни проблеми.

А както младите родители, по този начин и управата на лечебното заведение за поредна година споделят какъв брой са значими начинания като " Българската Коледа “.

" Инициативата " Българска Коледа “ демонстрира, че съпричастността и хуманността на българския народ не е изгубена, а тъкмо противоположното “, безапелационен е проф. Ковачев

" Това е една извънредно благородна идея, от която най-мъничките имат потребност и считам, че с новата инсталация ще способства по тази причина те да се усещат по-добре и по-здрави “, счита родилката Жени Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР