За кандидата на БСП за кмет Станислав Владимиров Перник е

...
За кандидата на БСП за кмет Станислав Владимиров Перник е
Коментари Харесай

За Станислав Владимиров Перник е кауза и любов

За претендента на Българска социалистическа партия за кмет Станислав Владимиров Перник е идея, орис и обич. Целият живот на 41-годишния мъж е обвързван с миньорския град. Станката, както по роднински го назовават съгражданите му, желае и неговите деца да останат тук. " Перник от моето детство към този момент го няма. Градът, който кипеше от живот и в който имаше работа за всички, към този момент не е същият ", споделя с носталгия и горест Станислав. Той е уверен, че това би трябвало да се промени и че може да го създадат дружно с перничани на 27-и октомври.

Перничани са мощни и борбени хора. Още преди десетилетия предците им са се борили за обществени права и правдивост. " Аз съм от Перник! Значи ще победя, друга алтернатива няма ", споделя писателката Здравка Евтимова. И добавя: " Ако беше неприятен Перник, щяхме да се разпилеем като пилци по света. Но ние се връщаме на гара " Метал ". В Перник всяка улица е роман, всеки човек е стих. Важното е да имаш сърце да ги усетиш ".

А националният представител от " Българска социалистическа партия за България " в действителност има

сърце да усети болежките на перничани

тъй като е израснал измежду тях. Станката е четвърто потомство социалист в фамилията си. " Закърмен съм със обществените хрумвания и като се замисля, други няма по какъв начин да припозная. Българска социалистическа партия е единствената партия в същинския смисъл на думата. При нас демократичните процеси са не просто записани в устава, а се извършват и развиват непрекъснато. Не мога даже да си помисля някой да спусне от горната страна решение за каквото и да е и то да не се разяснява в структурите ни, както става в други партии ", споделя Владимиров. Той има висше икономическо обучение. Бил е зам.-кмет по юношески и обществени действия, спорт и сигурност в община Перник. Младите социалисти го избират за водач на МО в Българска социалистическа партия в града, а по-късно Станислав става секретар по организационните въпроси в ИБ на Българска социалистическа партия. Той е народен представител в 42-то и 44-тото Народно заседание от листата на левицата, несъмнено. В Народното събрание е член на комисиите по икономическа политика и туризъм и по вътрешна сигурност и публичен ред.

Станката е измежду депутатите, които отривисто, поредно и настъпателно пазят в Народното събрание правото на правдивост и по-добър живот на своите съграждани.

Десетки са въпросите и питанията

които той насочва към министрите и даже към премиера по време на парламентарния надзор. Благодарение на мигновената реакция на Владимиров от обществената продажба е избавен Профилакториумът. " В началото на мандата ми като депутат си бях сложил за цел срещите ми с жителите на региона да не стопират и по тази причина всяка седмица с сътрудника ми Любомир Бонев организираме приемни и срещи с перничани. Въпросите и проблемите, които те слагат пред нас, са доста. Част от тях са от чисто персонален темперамент, само че има и такива свързани с инфраструктурата, осветлението, услугите в общината, бездомните кучета, бедността и други. Имахме десетки въпроси свързани с пътя Перник-София през Владая и неговия ремонт, който към този момент е отчасти изпълнен. Качеството на въздуха и водата също бяха измежду предпочитаните ни тематики и дружно с перничани успяхме да накараме институциите да се задействат. Мой ангажимент е и ще продължава да бъде подобряването на незабавната помощ в региона и нееднократно сме занимавали министъра на опазването на здравето с този въпрос ", споделя претендентът за кмет.

Станислав с болежка приказва, че

през днешния ден Перник е синоним на корупция, корпоративен избор и съсипия

Градът, който допреди 30 години даваше огромна част от брутния вътрешен артикул на България, в този момент " зарежда " с работна ръка столицата и близките градове. Всеки ден над 30 000 перничани пътуват до София, Божурище, Елин Пелин и други обитаеми места, с цел да търсят прехранване. " При едно положително ръководство на общината това може да се промени. Можем да притеглим вложения и да създадем Перник едно по-добро място за живот и работа ", безапелационен е Станката.

" Перник, сходно на доста градове в България, има доста нерешени и задълбочаващи се проблеми. В незабавен порядък би трябвало да решим десетки въпроси, свързани с инфраструктурата, ВиК мрежата, замърсяването на водата и въздуха, неналичието на денонощна аптека, парковете и детските площадки и доста, доста други ", безапелационен е Владимиров.

Първите неща, които ще направи, в случай че перничани го избират за собствен кмет, ще бъдат свързани с подобряването на бизнес климата в Перник. " Изграждането на индустриалната зона и привличането на вложители е извънредно значимо. Само по този начин в общинската хазна ще влязат повече пари, които при положително систематизиране на бюджета ще ни разрешат да осъществяваме доста от концепциите си за развиване на Перник. Много значимо е да засилим контрола върху чистотата на въздуха и водата, тъй като това е един от сериозните проблеми на града ни, подобряването на превоза, обществените услуги и благоустрояването на града и обитаемоте места от общината също ще са част от първите неща, които ще създадем ", твърди Владимиров.

На срещите си с перничани Станката им показва своята стратегия за развиването на миньорския град. Тя съдържа

20 съществени целта

Електронна община непосредствено в телефона и компютъра на всеки перничанин, нови зони за развиване на бизнес, надзор върху замърсителите на въздуха и водата, постоянно миене на улици и тротоари, поддръжка на зелените площи, са част от уговорките, изписани в нея.

Станислав предлага нов екологичен градски превоз и бърза връзка до София и близките обитаеми места, обществена демографска политика която значи безвъзмездни детски ясли, подкрепяне на общинските учебни заведения и детски градини за закупуване на консумативи, с цел да не се постанова родителите да доплащат в допълнение. Той ще работи за подкрепяне на общинските лечебни заведения и отваряне на денонощна аптека, за надграждане и възстановяване на обществените услуги в общината посредством подкрепяне на млади гении, млади работещи фамилии, обществен патронаж с нови услуги, подпомагащи нуждаещи се и възрастни хора. И още - замяна на тротоарните настилки, пригодени за всички, възобновяване на фасадите на постройките, създаване на воден цикъл, осветяване до всяка точка. За да се усъвършенства животът на перничани, Владимиров е присъединил в соята стратегия създаване на кръгови кръстовища, благоустрояване на гробищните паркове, нови места за отдих и разходка в кварталите " Изток " и " Тева ", създаване на велоалеи до всеки квартал.

Кандидатът на Българска социалистическа партия за кмет на Перник ще работи за развиване на региона на река

Струма като пространство за разходка

отдих посредством създаване на алеи, барбекюта и заведения към реката. Ако перничани го изберат за своя кмет, Станислав ще направи всичко допустимо да им подари закрит плувен басейн, ледена пързалка, скейт парк, а спортуващите ще имат цялостната му поддръжка.

Но какво е Перник без Международния фестивал на маскарадните игри " Сурва ", който стана в една от емблемите на града!? Станката желае да го трансформира в целогодишен туристически артикул и да построи Сурвакарско село. Той има концепция да обогати културния календар в Перник с нов музикален фестивал.

Ако перничани в действителност желаят още веднъж с горделивост да споделят: " Аз съм от Перник ", дано да поддържат Станислав Владимиров за кмет. Повярвайте, Станката е вашият човек...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР