За Кампания 2020 кандидатстването по основните схеми и мерки от директните

...
За Кампания 2020 кандидатстването по основните схеми и мерки
от директните
Коментари Харесай

Кандидатстването по основните схеми от директните плащания тръгва електронно от Кампания 2020

За Кампания 2020 кандидатстването по главните схеми и мерки от директните заплащания ще става електронно. Това сподели изпълнителният директор на Държавен фонд „ Земеделие “ Васил Грудев по време на Деветия национален семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Грудев акцентира, че сега Държавна фирма „ Земеделие “ интензивно работи в посока цифровизация на процесите, които управлява. „ Тази цел, която съм си сложил ще стане факт в обозримо бъдеще – в идващите няколко месеца. Тя е в синхрон с целите на българското държавно управление и в отговор на желанието на Европейски Съюз за цифровизация на селското стопанство за рационализация, точност и по-висока конкурентост на бранша “, изясни Васил Грудев. По думите му изпълнението на тази задача ще докара до понижаване на административната тежест, ще облекчи работата и отговорностите на всички наши бенефициенти.

Постигането на част от набелязаните цели включва и разширяване на опциите на Системата за електронни услуги (СЕУ), създадена от Държавен фонд „ Земеделие “. В момента в създадената самостоятелна за всеки кандидат среда могат да се пресъздават електронни документи, уведомления и географски данни. В обществената част на Системата са налични регистри и информации, нормативни документи, калкулатори, както и профилирана географска карта, каза изпълнителният шеф на ДФЗ. „ Предвиждаме и образование за работа в СЕУ за всички заинтригувани страни, за запознаване с процесите по обрисуване на парцелите и зареждане на данните “, съобщи още той.

По време на семинара на НАЗ, ръководителят на звено ИСАК Николай Кожухаров показа функционалностите, създадени в СЕУ. Той призова кандидатите по директните заплащания освен да се записват в нея, само че и като нейни ползватели да задават своите въпроси и насочат оферти в платформата.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР