За какво са ми тези съдии на терена – тримата

...
За какво са ми тези съдии на терена – тримата
Коментари Харесай

Любо Пенев за съдийството: Да сложат 3-4 робота и да правят каквото им кажат от катафалката

„ За какво са ми тези съдии на терена – тримата плюс четвъртия. Да сложат 3-4 робота, да вършат каквото им кажат от катафалката и да приключим тематиката. Така и ние треньорите ще хабим по-малко нерви за тях, тъй като роботите несъмнено ще бъдат глухи “, разгласи наставникът а ЦСКА 1948 Любослав Пенев на конференция преди утрешното посещение на Славия. Бившият национал за следващ път бе извънредно сериозен към представянето на реферите и най-много намесите на ВАР по време на мачовете от началото на сезона в Първа лига.

„ Кога Касай е давал конференция? Той тук ли е? Доколкото знам повече време прекарва в чужбина. Това, което споделям за съдиите не е рецензия. Неслучайно и вас ви подканям да дадете умело мнение. Създава се усещане, че доста се опираме на този изкуствен интелект, а не на живите хора. Ние за най-елементарната обстановки стопираме играта. Такива обстановки в Европа даже не се обаждат. Тук ВАР, ВАР, ВАР. Някой прави ли си труда да пресметна какъв брой време се губи поради ВАР. Ощетени са тимове, футболисти, фенове на стадиона и пред малкия екран “, продължи Пенев.

„ Наблюдавам интернационалните мачове и то доста. Такова спиране на играта, обвързвано с ВАР, няма на никое място. Повече от половината обстановки сега не са за прекъсване на играта. Съдиите на терен би трябвало да вземат решение. Едва най-заплетените и сложните би трябвало да са свързани с ВАР. А, ВАР се трансформира в главно настоящо лице. Това не може да продължава по този начин. Ощетяваме футбола и то доста “, сподели още треньорът на „ алените “.

Той прикани публицистите да вземат отношение по тематиката: “Подготвени ли са българските съдии? Питам ви. Да чуя и вашето мнение. Ако искаш да си сменим местата. Къде е вашето присъединяване. Ще вършим фотосесии и ще ви питаме. Имам статистиката... Къде сме ощетени, къде сме се ощетили сами. Първо гледаме себе си, само че подвластен от това съдийство и този магически ВАР, от който се управляват мачовете. Може би това време се губи в телефонни позвънявания, с цел да се получи инструкцията. Прекалено доста изкуствен интелект. Оправдаваме се с ВАР. За да не нося отговорност, аз диря ВАР. А, ВАР бърка доста повече от нас естествените хора и то доста повече “.

За мача със Славия той разгласи: " Играем добре и като хазаин, и като посетител. Въпреки че в някои мачове не получихме резултатите, които желаеме. Момчетата са мобилизирани. Има доста мачове до края на годината. Искаме да използваме нашите мощни страни и се съобразяваме със мощните страни на съперника. Стягаме се за мача както би трябвало и както го вършим за всеки един противник. Отборите са разнообразни - друг жанр на игра. Затова футболът е забавен. Настройката постоянно е доста добра. Концентрирани сме до краен лимит. Наясно съм, че не всеки път ще се получи, само че идва последваща подготовка и мач. С един мач шампионата не свършва. Вървим добре, удовлетворен съм от това, което се случва. Момчетата са добре ”.

“Говорите за сбит цикъл. За нашия тим не виждам подобен. Къде е сгъстеният цикъл? Аз не го виждам. Има сложни мачове, а не сбит цикъл. Предстоят ни сложни мачове и това е по стратегия. Четири срещи за състезание и две за Купата. Не виждам нищо комплицирано. Разбира се има странични фактори, които може да ни попречат. Кои са? Не знам, ще забележим. Като мине мачът, ще кажа ”, добави треньорът на ЦСКА 1948. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР