За какво привличане на чуждестранни инвеститори говорят постоянно премиерът и

...
За какво привличане на чуждестранни инвеститори говорят постоянно премиерът и
Коментари Харесай

Димитър Данчев: За какви чужди инвеститори говорят управляващите, като не осигуряват нормални условия да функционира една индустриална зона?

За какво привличане на задгранични вложители приказват непрекъснато министър председателят и министърът на стопанската система, откакто не могат да обезпечат естествени условия да действа една индустриална зона? Този въпрос зададе националният представител от групата на ”БСП за България ” Димитър Данчев, който дружно с Иван Ченчев, също депутат от Българска социалистическа партия, поддържа митинга на жители от ”Толева махала ” и Божурище през днешния ден. Хората се бяха събрали на кръстовището на Международен път Е-80 при магазин ”Метро-2 ” с искане неотложно да бъде построено продължението на бул. ”Царица Йоанна ” от ж.к. ”Люлин ” до Индустриал
" Протестът на жителите е изцяло обективен, разяснява Димитър Данчев. - В момента входът за най-голямата индустриална зона в София минава през " Толева махала " и " Божурище ". Това провокира голям безпорядък, защото десетки камиони минават дневно, даже в събота и неделя. Хората упорстват най-малко през почивните дни да бъде неразрешено прекосяването, до момента в който бъде позволен казусът с пътя. Гражданите имат заричане от министъра на стопанската система, който е принципал на Национална компания " Индустриални зони ", да бъде построен нов път сред бул. " Царица Йоанна " и зоната в Божурище. Но все пак, нещата не се получават. Затова хората стачкуват ".

Димитър Данчев изясни, че този проблем не е от скоро и националният представител от Българска социалистическа партия Румен Гечев към този момент е задавал формален въпрос на министъра на стопанската система по него. " С сътрудника Иван Ченчев, с който бяхме на митинга през днешния ден, ще подготвим ново запитване до министъра, с цел да научим какво става с обещаното от Национална компания " Индустриални зони " финансиране от 14 милиона лв. за създаване на пътя и по кое време най-сетне ще стартира работа по него, с цел да се разтовари трафикът през " Толева махала " и " Божурище ", съобщи той.

Народният представител от Българска социалистическа партия изясни, че напълно скоро казусът ще стане още по-тежък, защото ще проработи най-големият логистичен център в Европа на известна задгранична компания. " Тогава неналичието на довеждаща и извеждаща инфраструктура в региона ще провокира голям протест и от страна на вложителите, и от тази на жителите, предизвести Димитър Данчев. - Премиерът и министърът на стопанската система под път и над път приказват за привличане на нови задгранични вложители посредством развиването на индустриалните зони в България, а в това време не могат да обезпечат естествени условия за действието им. Така основават проблеми и на бизнеса, и на жителите и нещата няма по какъв начин да проработят ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР