За какво най-честно ни заблуждава козметичната индустрия? Има няколко мита,

...
За какво най-честно ни заблуждава козметичната индустрия? Има няколко мита,
Коментари Харесай

Големите лъжи на козметичната индустрия

За какво най-честно ни заблуждава козметичната промишленост?

Има няколко мита, които са толкоз публикувани, че всички от дълго време сме привикнали да ги одобряваме за истина. Ето кои са те:

“Щом ви щипе, значи работи. ” Не тъкмо. Ако в аптеката се пробват да ви убедят, че серумът е доста сполучлив и по тази причина кара кожата ви да се зачерви и да щипе, не се връзвайте – откажете се от продукта. Ако нещо предизвиква мощен дискомфорт на кожата ви, значи някоя от съставките я е раздразнила и може да докара до съществено инфектиране.

“Ще спестите пари с програмата ни за лоялни клиенти. ”
Може би, само че единствено в случай че сте от дамите, които хвърлят стотици левове месечно за козметика, и то единствено в един избран магазин. В противоположен случай изкушението да пазарувате повече, с цел да натрупате точки и да “спестите ” от идната сметка единствено ще ви вкара в непотребни провинения и ще ви подхлъзне да купувате повече неща, в сравнение с имате потребност.


“Ако в действителност държите на външния си тип, би трябвало да платите цената. ”
Или другояче казано, триковете на продавачките да ви насочат към по-високия ценови клас, твърдейки ви, че високата цена наложително ви подсигурява по-добра грижа. Разбира се, има първокласни артикули, които в действителност са потвърдили, че усъвършенстват положението на кожата или косата. Но високата цена сама по себе си не подсигурява, че нещо е съвършено за вас. Нито пък е правилно това, че с артикули от дрогерията и с домашни маски не можете да поддържате напълно обичайно външния си тип. Затова не се хвърляйте сляпо на всичко, което коства доста. Нашият съвет е да търсите рекомендация от приятелки и да се информирате освен от консултантите, само че и от профилираните бюти конгреси за това кои нови артикули оферират най-хубавото качество за цената си. Така постоянно ще бъдете сигурни, че вършиме рационален избор.

“Хубаво е продуктите да са от една серия. ”
Това просто не може да се твърди сигурно. Може един шампоан да ви работи ужасно, само че балсамът и маската от серията да не са за вас. Същото важи и за продуктите за лице – умерено можете да употребявате крем на една марка и околоочен артикул на друга. Да, продуктите от една серия са основани по този начин, че действието им да се добавя, само че това не е гаранция, че всичко дава отговор навръх вашите самостоятелни потребности. Така че чувствайте се свободни да миксирате марките, в случай че виждате, че това работи с добър резултат при вас.


“Задължително е да ползвате тоник за лице/ праймър/ серум. ”
Не, не е, и повода още веднъж са самостоятелните потребности на всяка кожа. Лесно е да се оставим да ни убедят, че имаме потребност от още една и още една стъпка в режима си за хубост, когато продавачката приказва по този начин прелестно, а продуктът е в толкоз хубав флакон и ухае прекрасно… Но истината е, че не се нуждаете безусловно от 7-8 стъпки, с цел да си свалите грима вечер или да подготвите лицето си за излизане заран. Ако да вземем за пример нямате мазна кожа и гримът ви се задържа задоволително добре върху лицето и без специфична основа, не сте длъжни да купувате такава. Или в случай че ви харесва вечер да почистите лицето си с измиваща пяна и по-късно да го хидратирате с крем, може би това е напълно задоволително във вашия случай. Спокойно пропуснете почистващото мляко и тоника.

“След лазерна епилация космите в никакъв случай повече не порасват. ” Възможно е това да се случи при някои хора. Но в всеобщия случай, дефинитивно изчезват сред 70 и 90% от космите.

“Тази серпантина е с резултат изкуствени мигли. ”
Има причина изкуствените мигли да съществуват и тя е, че спиралата просто няма силата да придаде такава невероятна компактност и толкоз дължина на ресниците ни. Наистина има спирали, които извиват и удължават миглите ужасно, като в същото време придават размер. Но не очаквайте чудеса –  в множеството реклами на спирали “с резултат на изкуствени мигли ” моделите фактически носят изкуствени мигли. 


“Този артикул запечатва цъфтящите краища на косъма. ”
Специалните серуми, които се популяризират като терапия за цъфтящи краища могат да създадат кичурите да наподобяват по-гладки и надлежно цъфтежите да не са толкоз забележими. Но няма по какъв начин връхчето, което се е цепнало, да се излекува. Затова по-умната тактика е просто да посетите фризьора си и да се разделите с най-малко сантиметър от дължината на косата. След което вземете ограничения да подхранвате косата постоянно и да не я тероризирате с прекомерно постоянно сушене и изправяне, с цел да избегнете наново нацъфтяване.

“Този крем понижава подкожните мазнини и упорития целулит. ”
Сериозно? Целулитът е положение на мастните кафези под кожата, тъй че кремът на процедура не може да направи съвсем нищо по въпроса. Редовните разтривки за стимулиране на лимфния дренаж, подобаващият режим на хранене и упражненията са това, което може да направи бедрата ви по-гладки.

Още beauty:

Защо би трябвало да използваме балсама за коса преди шампоана?
Експертни препоръки за съвършени мигли

 
Още от MissBloom.bg:
Това е зодията, която постоянно ви къса нервите!
ФОТО ГАЛЕРИЯ: дребни татуировки с големия послания

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР