За какво крещи агресивното поведение на детето, напомнят психолози. Вече

...
За какво крещи агресивното поведение на детето, напомнят психолози. Вече
Коментари Харесай

За какво крещи агресивното поведение на детето?

За какво крещи агресивното държание на детето, припомнят психолози. Вече не е загадка, че актуалните деца се разграничават от тези от предходните генерации: измежду тях има доста нападателни и напористи, а тематиката по какъв начин да не отгледате неконтролируемо дете става една от най-актуалните за младите родители от нашия ден.

Може би това е по някакъв метод исторически открит феномен: родителите от новото потомство, преодолявайки детската си злост, колебливост, в развъждането на личните си деца се насочиха прекалено много към крайния детоцентризъм и свързаната с него всепозволеност.

 infomax-logo-50-15-HW

Разбира се, актуалните трендове неизбежно се съчетават със старите „ типичен ” неправилни наставнически тактики, които си коства да си напомним, макар многото литература по тази тематика.

Преди да приказваме за това по какъв начин да се оправим с експанзията на детето, си коства да се спрем на главните аргументи за агресивното му държание и какво стои зад неконтролируемостта на държанието му като цяло. Тук би трябвало да се означи, че приказваме за в действителност нападателно държание при дете от 2-3 години нагоре.

Моментите на демонстрация на яд в по-ранна възраст (хапане, удряне и др.) в този случай не се вземат поради, защото те по предписание имат друг генезис, макар че в прочут смисъл са причина за образуване на нападателно държание в бъдеще, в случай че отговорите на родителските тактики бъдат неправилни.

Основните аргументи за детската експанзия са:

Агресивно държание на родителите по време на свада посред им и в процеса на увещаване на детето

Детето „ отписва “ родителския модел на държание и внедрява (отразява) в държанието си както във връзка с други деца и възрастни, по този начин и на личните си родители. Тук, както се споделя, ябълката не пада надалеч от дървото.

Запомнете: С каквито монети напълните „ касичката “ на характера на детето, със същите монети ще получите възвръщаемост.

Нестабилна система от награди и санкции

Известно е, че клатещата се система от санкции и награди въздейства доста отрицателно върху образуването на характера на детето. Понякога родителите строго санкционират детето за дребни прегрешения и не го вършат за сериозните. Често в връзките родител-дете се разиграва различен вид, когато родителят дава обещание да накаже, само че в последна сметка, не го прави. Понякога родителят изисква от детето да направи нещо, само че не ревизира осъществяването на задачата, а в някои случаи я прави изцяло или вместо него.

Доста постоянно капризите се предизвикват в семействата; вършиме нещо, откакто детето натисне няколко наставнически „ не “. В резултат на това детето научава своята справедливост, надеждност във връзка с личната си персона и в последващото взаимоотношение с двамата родители и други хора не може да разбере за какво може да бъде друго. Всичко това най-често се случва, тъй като има предпочитание да се загърби детето и възпитателният развой, тъй като в този момент родителят е изтощен, нерешителен или двамата родители са заети с спор в двойката, а също и заради подправен боязън от неверния („ неприятен “) родител и така нататък

Немотивирано доминиране на възрастен

Това се случва, когато възрастен не изясни на детето аргументите за наказването, приложените наказания, както и когато те не подхождат на степента на виновност на детето.

 

Прекален надзор и сдържаност към дейностите на детето

Ако детето непрестанно се подлага на критика, безусловно за всяка стъпка, внимателно го държите под око, не разрешават му както избрани дейности, по този начин и прояви на себе си и на своите страсти.

 

Неспособността на родителя да сдържа отрицателните усеща на детето

Контейнеризацията като дарба на родителя да „ смила “ отрицателните усеща на детето, без значение дали са боязън, яд, болежка, както и прищявки и операция, основава у хлапето възприятие за поддръжка и сигурност, и схващане, че родителят е по-силен.

Ако детето най-малко един път улови и най-малката демонстрация на подозрение на майката или бащата в личния им наставнически престиж и вътрешно безпокойствие, то ще тества родителя за мощ, провокирайки го по един или различен метод. Опитайте се да си визиите възприятията на дете, което схваща, че е по-силно от родителите си!

Това значи, че:

 

а) родителите са по-слаби от него и то би трябвало да управлява този живот – всичко, което се случва в близост!

б) то е насила да поеме отговорност за себе си и за родителите си (за тяхното здраве, връзки)!

в) незабавно би трябвало да порасне!

г) то е насила да се пази и е по-добре да го направи превантивно за всеки случай (особено в случай че в опита му към този момент е имало жестоко нарушаване на границите на детето от възрастни или други деца, когато никой не се е застъпил за него)!

Както разбирате, всичко това се трансформира в непостижимо задължение за душeвността на детето и е съпроводено от безпокойствие, което от своя страна, е най-достъпният метод. И двете за него се оказват захвърлени в обезверена нападателна битка. Оказва се един тип циничен кръг.

Горното може да се заключи, както следва: Детето благодарение на своята експанзия декларира, „ крещи “ (понякога буквално), че има потребност от мощен възрастен наоколо, някой, който може да му покаже неговите граници и да му помогне да ги пази и пази. Наистина в свят без граници от време на време става ужасно, а експанзията е просто бягство от страха и метод да се защитиш.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР