За желаещите да си намерят работа в Япония, знанието на

...
За желаещите да си намерят работа в Япония, знанието на
Коментари Харесай

Sony и Fujitsu с общ блокчейн проект в сферата на образованието

За искащите да си намерят работа в Япония, знанието на езика е една от главните предпоставки за триумф. Постигането на езикова компетентност не е елементарен развой, а с изключение на добитите в обучителния развой познания, е нужна и качествената им инспекция и узаконяване. Именно за улеснение на целия развой, две от водещите компании в Страната на изгряващото слънце – Sony чрез един от своите нетърговски планове, Global Education и Fujitsu, оповестиха старта на взаимна самодейност – построяването на криптиран блокчейн, посредством който да бъдат осуетени опитите на непознати жители да влизат в страната с подправени дипломи за познание на японския език.

Проектът започва в пробен вид тази седмица, взаимно с Human Academy Co. Ltd. Фокус на работата им към този миг ще са задграничните студенти, които изявяват предпочитание да учат в Япония. Блокчейн технологията разрешава основаването и ръководството на бази данни, които са криптографски предпазени и не могат да бъдат манипулирани или подправяни от трети страни. Освен това, тази база данни е разпределена сред голям брой страни, което прави манипулирането ѝ още по-трудно, в случай че не невероятно.



Human Academy ще употребява блокчейна, основан от Fujitsu и Sony, с цел да резервира записи от достиженията на обучаваните. Това ще ги направи по-достъпни и в това време те ще са предпазени от инцидентна или нарочна смяна. Така, HR организациите и работодателите ще могат да са сигурни, че информацията, която получават за кандидат-служителите си е надеждна. Сред данните, които ще се вписват тук са най-разнообразни – времето, което учащите са прекарали в уроци, оценките им от тестванията, които са взели, качествата им да водят диалог на непознатия език и други Освен това, Human Academy ще дава обучителната система, по която студентите ще учат. Тя носи името Nihongo Dojo. А дружно с работата по техническата част, Fujitsu ще дава и достъп до онлайн платформата си за проучване на японски език, Fisdom. И защото образованието ще се организира по цифров път, то запазването на цялата информация в блокчейн ще е доста улеснено.

Тестовете на платформата на трите компании към този момент започнаха и ще продължат до края на този месец. Пускането на нейна публична версия се чака през април.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР