За хората със стомашно-чревни заболявания никак не е препоръчително да

...
За хората със стомашно-чревни заболявания никак не е препоръчително да
Коментари Харесай

Не яжте пълнозърнест хляб, ако имате проблеми със стомаха

За хората със стомашно-чревни болести по никакъв начин не е целесъобразно да употребяват пълнозърнест самун, макар че е представян като по-здравословния вид.

Страдащите от гастрит и язва би трябвало да похапват бял самун, споделя Светослав Ханджиев от Българското съдружие за изследване на затлъстяването и съпътстващите го болести, представен от Дарик.

Повече от милион и половина души у нас имат проблеми със стомаха, което трансформира стомашно-чревните болести в най-често срещаното недоволство на нашенци.

Експертът разяснява още да не се доверявате на готовите диети, в случай че имате някакво неразположение със стомаха и червата, тъй като при тези болести се изготвя самостоятелен хранителен режим.

Според изследването българите не употребяват задоволително прясно и кисело мляко. Един човек у нас изпива приблизително по 60 мл дневно, което е извънредно незадоволително. В Съединени американски щати, въпреки това, прекаляват с пиенето на прясно мляко и за един ден изпитват сред 1 и 2 литра.

Средностатистическият българин прекалява с потреблението на сол, споделя още Светослав Ханджиев, като доста нашенци солят щедро ястията си даже преди да са ги пробвали.

Натрупването на сол в организма води до задържане на организма и утежнява работата на бъбреците и черния дроб. Освен това изсмуква влагата от тялото ви, а това води до проблеми със ставите и артериите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР