За хората със сърдечно-съдови заболявания летният период отново е предизвикателствоОсобено

...
За хората със сърдечно-съдови заболявания летният период отново е предизвикателствоОсобено
Коментари Харесай

Съветите на кардиолога за хората със сърдечно-съдови заболявания през лятото

За хората със сърдечно-съдови болести летният интервал още веднъж е предизвикателство

Особено тежки са високите температури за хората с с исхемична болест на сърцето, високо кръвно налягане, сърдечна непълнота и други Високите температурни амплитуди нарушават цялата регулация на сърдечно-съдовата система.

В топлото най-вече се покачва броят на хората с ритъмно-проводни нарушавания. Жегата постоянно предизвика фрапантни промени и в стойностите на кръвното налягане – то може внезапно както да се увеличи, по този начин и да се намали от топлината, от загубата на течности и пациентът да колабира. Важно е рисковите фактори да се заобикалят.

Доц. Красимира Христова, ръководител на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика в кардиологията, дава своите потребни препоръки за хората със сърдечно-съдови болести през лятото в "Нашият ден " по:

"Летният интервал в действителност съставлява проблем за пациентите със сърдечно-съдови болести, само че когато те съблюдават избрани правила, въобще не би трябвало да бъдат обезпокоени. "

Когато пациентът е с артериална хипертония, със сърдечно-съдов или мозъчно-съдов случай, предлагаме приемането на задоволително течности – към 2-2,5 л вода денем, както и излизане на разходка в хладните часове – най-вече рано заран до 8-9 часа и след 17 ч.

Ако са на отмора край морето, пациентите би трябвало да знаят, че морското ниво трансформира и самото премерване на артериалното налягане. В някои случаи може да се наложи понижаване или преустановяване на някои от постоянно одобряваните лекарства. Това изисква пациентът да бъде въоръжен с уред за кръвно налягане, с цел да може да наблюдава какво се случва с неговото налягане.

Аз наложително желая да се срещам с моите пациенти два пъти в годината – в есенно-зимния сезон и в завършек на май. Не е наложително всички медикаменти да се стопират. Например не е добре да се стопират бетаблокерите.

Излагането на директна слънчева светлина не е някакъв сериозен проблем за сърдечно болните. Когато е отмерено, когато не е пресилено, предлагаме това да става, когато доминират ултравиолетовите лъчи – рано заран или следобяд и късно вечерта. През множеството време е добре пациентите да прекарват на сянка. Високите температури водят до топлинен удар. Когато пациентът приема диуретици, реализира по-бърза дехидратация, дружно с изпотяването. Затова е желателно дозата да бъде понижена, само че не да се стопира. И да се приема в допълнение вода. Но не ледено студена. ", установи кардиолога.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР