За хората, на които им предстои сваляне на много килограми,

...
За хората, на които им предстои сваляне на много килограми,
Коментари Харесай

Диета минус 60 топи килца без глад и лишения

За хората, на които им следва събаряне на доста килограми, диети с дълготрайност 2 седмици са изцяло незадоволителни. Ако задачата е фрапантно намаляване, преди всичко е належащо огромно самообладание и неизменност.

Диетата “Минус 60 “ е основана от рускиня, която е имала тъкмо подобен проблем – свалянето на доста непотребни килограми. Тя е била 120 кг и е съумяла да смъкна 18 от тях за интервал от година и половина.

Периодът е доста дълъг, само че тъкмо това го прави и сполучлив, тъй като по този метод човек трансформира режима си на хранене и метода си на живот. Тъй като за всички здравето е преди всичко и при всеки тази диета може да има разнообразни последици, както и резултати. Както във всяка диета и хранителен режим, и тук има няколко съществени и значими правила.

В предобедните часове може да се хапват количества, колкото желаеме до обяд /12 часа/. Трябва да се обядва сред 13–14 часа. Препоръчва се обядът да включва повече зеленчуци - салати и супи.

Вечерята би трябвало да е до 18 часа, като тук храната би трябвало да е варена, задушена и никога пържена.

Тук е значима и вярната композиция сред другите артикули. Например плодовете и зеленчуците да се комбинират с млечни артикули, а месните артикули и белтъчините да се хапват независимо.

Списъкът с разрешените артикули е много богат и разнороден. От плодовете можем да хапваме киви, любеница, ананас, авокадо, както и сливи и ябълки, само че тях в по-ограничени количества.

В зеленчуците няма ограничавания. Варивата не би трябвало да се съчетават с месо и месни артикули, а да се хапват независимо. От готовите локални артикули на пазара може да се хапват наденички и салами, стига обаче те да са варени.

Като цяло е за предпочитане всички месни артикули да са варени, задушени или приготвени без никаква лой. Напълно неразрешени са кожа и сланина. Риба може всякаква да се хапва, стига да не е доста солена.

От страна на напитките са разрешени както чай, по този начин и кафе, само че с изискването, че са наложително без захар. Може да се пие вино, прясно изцеден сок /фреш/ и млечни.

За още по-добри резултати може да се прави и гимнастика най-малко 4-5 пъти седмично. Или най-малко да се вършат по-големи разходки денем и в свободното време.

Примерното на ден меню би трябвало да включва кафе или чай плюс плод до 12 часа. За обяд парче пица, зелена салата, рибни артикули или чорба. Вечерята може да е яйца, постен гювеч, пилешко на фурна или пък картофена салата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР