За Хайме Маусан – мексикански журналист и дългогодишен НЛО ентусиаст

...
За Хайме Маусан – мексикански журналист и дългогодишен НЛО ентусиаст
Коментари Харесай

Откриха две предполагаеми извънземни в Мексико

За Хайме Маусан – мексикански публицист и дълготраен НЛО запалянко – това е едно от най-важните открития за човечеството. Но за международните учени тези две дребни мумифицирани тела с удължени черепи и три пръста на всяка ръка са стар и към този момент изрично непризнат опит за илюзия.

Представянето " под звуци на фанфари “ на телата в конгреса на Мексико тази седмица още веднъж провокира голяма полемика в света.

Агенция Ройтерс имаше опцията да снима от близко телата на хипотетичните извънземни. Описват ги като " антично изглеждащи “ и с човешки характерности – две очи, уста, две ръце и два крайници. Според Маусан останките са открити през 2017 година в Перу покрай линиите Наска.

Журналистът твърди, че има доказателства, че телата не са от този свят. В обществените мрежи и по време на излушването му в мексиканския конгрес Маусан споделя теоретичен разбор и изследвания, съгласно които телата са на към 1000 години и не са свързани с нито един скотски тип на нашата планета.

Едно от телата се допуска, че е женско, защото в него били открити яйца.

" Това е най-важното нещо, което се е случвало на човечеството. Този феномен е единственото, което може да ни сплоти като човечество “, споделя журналистът.

В същото време уважаваният перуански антрополог Елза Томасто-Каджиджао е недоволна, че на сходни изказвания медиите не престават да обръщат внимание. " Това, което сме казвали в предишното, още важи. Но каквото и да споделяме, към момента има хора, които имат вяра в тези неща. Какво да създадем? “, споделя тя.

Мистерията с тестването

Според Маусан данните от ДНК разбор на останките, както и въглеродното датиране, са поръчани персонално от него. В същото време обаче мексикански академик, по молба на Ройтерс, преглежда още веднъж резултатите.

Той открива, че те демонстрират безусловно естествен състав за живот на Земята.

Маусан в допълнение обърква изказванията – пред Ройтерс той декларира, че тестванията са осъществени върху безусловно друго трето тяло, което към момента се намира в Перу, само че било идентично на двете, показани пред конгреса.

" Открито е на същото място. Има безусловно същите физически белези, същото е “, споделя той пред публицистите.

Маусан несъмнено не за първи път попада в полезрението на публицисти. В предишното негови изказвания за остатъци от извънземен живот биват съществено подложени на критика от научния свят. През 2017 година взе участие в документален филм за линиите Наска и тела, открити покрай тях. Според Маусан останките са на извънземни, а съгласно антропологичния разбор – това са човешки мумии, които са преправени да наподобяват необикновено.

Сега Маусан разгневи перуанските управляващи.

Министърът на културата на Перу Лесли Уртеага зададе въпроса по какъв начин тези остатъци изобщо са напуснали страната и по случая е стартирано следствие.

Резултатите от ДНК разбора са прегледани от още двама учени – Хосе де Хесус Залче Бенитез, шеф на Института по здравни науки в Мексико, и Хулиета Фиеро – академик от университета в Мексико.

Според Бенитен ДНК данните " не съответстват с безусловно нито един документиран жив организъм на нашата планета “. За Фиеро обаче мистерията изобщо не е толкоз огромна.

По думите ѝ въглеродното датиране е посочило, че останките от тъкани и кости в мумиите са от разнообразни тела, а не от едно само. Отделно радиоактивният изотоп въглерод-14, който се всмуква от живите организми и по-късно изчезва с времето, надали участва в атмосферата на други планети, написа bTV.

" Тези резултати не демонстрират нищо мистериозно “, споделя Фиеро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР