За голяма радост и предизвикателство към всички бегачи, Русе отново

...
За голяма радост и предизвикателство към всички бегачи, Русе отново
Коментари Харесай

Ултрамаратон предстои тази седмица на Градския стадион в Русе

За огромна наслада и предизвикателство към всички бегачи, Русе още веднъж ще бъде хазаин на ултрамаратона „ Дунав 24 ч. тичане “. Градският стадион ще посрещне искащите да изпитат своите воля, дух и благоприятни условия на 20 и 21 април 2024 година

Дисциплините, в които ще могат да се състезават спортистите, са както и по време на дебюта през 2023 година, - самостоятелно 24, 12 и 6 часа. Ще има засичане на 50 км., 100 км. и 100 благи, както и щафета от трима състезатели по 2 часа.

За повторно надпреварата ще се организира на затворен маршрут на пистата на стадиона за 24 часа, като началото на маратона ще бъде обещано на 20 април в 12:00 часа на обяд и ще завърши на 21 април, в 12:00 часа – какъвто е и стандартът при провеждането на ултрамаратони. Останалите дисциплини ще бъдат 6-часов маратон с начало 12:00 ч. в събота, 12-часов с начало в 00:00 часа събота против неделя, и щафета с по трима участници, всеки от които ще бягат по 2 часа – те стартират в 6:00 ч. сутринта в неделя. Целта е множеството дисциплини да приключат в неделя в 12:00 часа, а церемонията по награждаването да се състои по-късно.

Лекоатлетът и уредник на събитието и през 2024 година е Вихрен Иванов - Виро, който поема цялата логистика и с помощта на своите персонални достижения и положителни контакти с спортисти от целия свят, ще помогне за това погледът на бегачите да бъде извърнат към Русе. Подобни начинания дават опция на повече хора да се допрян до спорта и да заобичат бягането, а и града на осъществяване на неповторимия 24-часов ултрамаратон – Русе.

На 20 и 21 април се очакватнад 100 състезатели от 10 страни, измежду които Ирина Масановаот Кипър, която е втора в Спарталона, Сали от Нидерландия, която има записани 8 часа на 100 км и ще бяга за народен връх при дамите, известният български ултрамаратонец Ицо отново тича също ще бъде на стадиона, с цел да покрие майсторски норматив за присъединяване в Спарталона, както и още доста други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР