За година и половина поредица от злощастни събития поставиха в

...
За година и половина поредица от злощастни събития поставиха в
Коментари Харесай

Подкрепа в беда: Близки и доброволци помагат на семейство, останало без дом

За година и половина поредност от злополучни събития сложиха в невъзможност четиричленно семейство от великотърновското Горско Ново село. Сполетелите ги беди накараха стотици да оказват помощ, само че те към момента се нуждаят от помощ и поддръжка.

Снимка: btvnovinite.bg

„ На 18 август тази година ме оперираха, ампутираха крайници ми и след това на 21 септември изгоря и къщата “, споделя Юсеин Кавръков.

37-годишният мъж, прострелян при лов предходната година, с очите си вижда по какъв начин пламъците лишават и дома на фамилията му. Децата, на 9 и 5 година, от кълбетата пушек извежда брачната половинка му.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Аз влизах на два пъти, с цел да мога да извадя някакви документи, телефони, каквото мога да спася и беше ужасно “, спомня си Димитрина.

За минути огънят обгръща цялата къща. Оцелява единствено фамилна икона.
„ Голям знак е. Вярвам, че има някаква мощ, която ни резервира, макар цялото зло, което ни се случи “, безапелационна е дамата.

Решението да насочат в обществените мрежи зов за помощ, фамилията взима мъчно и по гледище на другари.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Мъчно ми е, тъй като са доста положителни хора, пък виж какви работи им са случиха. Малко ми е неловко. Обикалях цялото село единствено и единствено да им съберем пари, да им помогнем. На това младо семейство, че и дребни дечица имат “, съобщи Албена Чинова, отговорник на пенсионерския клуб в селото.

„ Ако не съм сигурна, няма да застана зад тила им. Няма да тръгнем да вършим акции, да събираме средства. Просто те заслужават, те са работно семейство, млади са, занапред им следва всичко в този живот “, разяснява кметът на селото Николина Хаджиева.

Снимка: btvnovinite.bg

Само за няколко дни парите за протеза на Юсеин, близо 25 хиляди лева, към този момент са събрани. На прага на зимата обаче фамилията към момента е без покрив. Мъже от Смолянско към този момент оказват помощ в разчистването на отломките, само че сами надали ще се оправят.

Къщата би трябвало да се събори. Само дребна част от тухлите са годни и ще бъдат заделени. Затова фамилията се нуждае от всякаква помощ. „ Благодарности на хората, които се отзовават с помощ и тези, които ще го създадат. Има и положителни хора в тази страна, убедих е се “, съобщи Юсеин Кавръков.

Семейството признава, че най-трудно им е да спестят на децата паниките и да обяснят за какво се постанова да търсят помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР