За главен изпълнителен директор на френската компания Chanel SA е

...
За главен изпълнителен директор на френската компания Chanel SA е
Коментари Харесай

Начело на френската Chanel застава бивш шеф от Unilever

За основен изпълнителен шеф на френската компания Chanel SA е назначена Лина Наир, която преди е заемала позицията на шеф " Човешки запаси " (HR) в Unilever Plc.

Настоящият основен изпълнителен шеф Ален Вертхаймер, който има емблематичната фешън къща Chanel дружно с брат си Жерар, става изпълнителен ръководител на компанията от началото на идната година, се споделя в изказване на Chanel.

Модните къщи много рядко назначават за висши мениджъри хора от други сфери, написа The Wall Street Journal.

От 1992 година Наир работи за компанията Unilever, която създава хранителни артикули и артикули за бита. Тя стартира кариерата си в Unilever India и с течение на времето се изкачва доста по служебната " стълба ".

От Unilever означават, че Наир е станала най-младият шеф " Човешки запаси " в компанията, както и първата жена и първият представител на Азия на тази висока позиция.

Като основен изпълнителен шеф на Chanel, Наир ще работи в Лондон, където от 2018 година се намира централата на стилната къща.

През 2020 година Chanel стана шестият по мярка на приходите производител на първокласни артикули в света, съгласно данните на Deloitte. При това през предходната година продажбите на стилната къща понижиха със 17,6% по отношение на миналата година до 10,1 милиарда $, на фона на пандемията.
 Непознатите братя милиардери, които ръководят Chanel
Непознатите братя милиардери, които ръководят Chanel

Те са наричани „ най-тихите милиардери в модата “

По оценки на Bain & Co., общо продажбите в света на огромните производители на първокласни артикули тази година ще бъдат към 283 милиарда евро, а към 2025 година ще набъбнат до 370 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР