За Флорънс Самарасинха казват, че е манипулативна жена, която би

...
За Флорънс Самарасинха казват, че е манипулативна жена, която би
Коментари Харесай

Кърваво убийство в Съри: Жена ликвидира съпруга си, за да запази мръсната си тайна

За Флорънс Самарасинха споделят, че е манипулативна жена, която би направила всичко, с цел да реализира задачата си . Готова е да заплати всяка цена, с цел да прикрие своя лицемерен живот, напоен от хазарт, задължения, проституция и неистини. Но това се оказва незадоволително.

Нимал Самарасинха е родом от Шри Ланка. През 70-те години се мести във Англия. Работи като инженер. Мъжът е извънредно предан на специалността си и е уверен, че усърдната работа един ден ще му се отплати.  Нимал се среща с Флорънс , когато приключва образованието си. Малко по-късно той се озовава от неверната страна на закона. Нимал просрочва визата си и прекарва зад решетките за 6 месеца.

След като излиза на независимост, животът му потръгва. Жени се за Флорънс през 1978 година. Само година по-късно се ражда единственото им дете Мишел.

The latest episode of the UK True Crime Podcast is from South London in 1992. I look at the puzzling murder of Nimal Samarasinha (pictured with his wife Florence). The story again demonstrates the contrast between the lives we portray to others and the reality.
— UKTrueCrime (@UKTrueCrime)
Нимал прекарва доста време отвън дома си, с цел да изкарва прехраната си. Макар постоянно да отсъства, щерка му е център на вселената за него.

Известно време Нимал работи в Air Lanka в родната Шри Ланка и Нигерия. Той е авиационен инженер. През 1984 година е уволнен, откакто желае нарастване на заплатата си.

Оставайки без работа, Нимал няма избор. Той се връща назад в Обединеното кралство . Намира си работа още веднъж като авиационен инженер по хеликоптерите на Бристоу. Той е изцяло предан на специалността си и постоянно прекарва спомагателни часове в поддръжка на летателните апарати. Нимал е работлив човек, който изпитва наслаждение от работата си.

Съпругата на Нимал Флорънс е родена в Нигерия и също се труди неуморно, с цел да гради своята кариера. Тя е помощник-служител по обществени заплащания в Съвета на окръг Брент. Не след дълго тя е препоръчана за покачване.

Животът за Нимал и Флорънс потръгва. Поне видимо двамата имат удобен и благополучен живот . Заселват се на тиха улица в предградието на Съри.

Истината под повърхността се оказва напълно друга

Промяната настава през 1992 година, на 30 януари рано сутринта . Семейството Самарасинха стартира своя ден по нормалния метод. Флорънс и Мишел закусват, а бащата излиза, с цел да отиде до гаража и да подгрее колата преди да тръгне с щерка си към учебно заведение. Отивайки до автомобила си, той е атакуван в тил. Той е повален на земята, покосен от един единствен удар с нож. Опитва да повика помощ, само че след броени минути издъхва от кръвозагуба.

Съседи, които чуват виковете на Нимал, пробват да му оказват помощ, само че без триумф. Извикана е спешна помощ, само че пристигналите на място лекари единствено установяват гибелта му. Мишел таман излиза от вкъщи си, с цел да се качи в колата на татко си и да тръгне към учебно заведение, когато вижда паниката и родителя си, който лежи мъртъв, заобиколен от огромна навалица.

Разследването потегля в неверна посока

Пристигналата на място полиция неотложно стартира да събира улики и да разпитва очевидци на убийството. Търсят се следи от щурм или интервенция от външен човек.

Не след дълго детективите схващат, че Нимал и брачната половинка му Флорънс са в доста обтегнати връзки. Установено е, че нееднократно в фамилната къща е викана полиция след развълнуван фамилен скандал. Униформените даже са получавали сигнал от брачната половинка, че е нападната с нож от Нимал.



Справка демонстрира, че последният път, когато униформени са извикани на адреса на семейство Самарасинха, сигналът е извънредно тайнствен.

Седмица преди убийството на Нимал, на 22 януари, е получено позвъняване от къщата му.  Около среднощ Нимал се разсънва от звънеца на входната врата. Сънен, той става да отвори, само че на прага му нямало никой. Нимал се връща в леглото си, само че наново позвъняване го кара да стане още веднъж. Този път пред вратата стоял чужд мъж, а вратата била открехната. Нимал в никакъв случай не бил виждал странника. Щом непознатият си тръгнал, Нимал неотложно се обадил в полицията. Направен бил оглед на дома, само че не са открити следи от щурм.

Детективите по случая пробвали да свържат странната преживелица със гибелта на Нимал, седмица по-късно.

Разпитана е съседка на фамилията, която пък споделя за подозрителна бяла кола, която е била паркирана покрай дома на фамилията, дни преди убийството.

Инспектор Кърби от локалната полиция стартира да подрежда пъзела парче по парче. Той разпитва брачната половинка на Нимал и скоро тя попада измежду главните обвинени по случая с неочакван претекст.

По време на беседата с Флорънс тя стартира да плаче неутешимо и разкрива пред полицията фрапантен факт. Жената твърди, че съпругът ѝ е търгувал с опиати. Пред полицията Флорънс разкрива зле скалъпената история, гарнирана с роман за секрети телефонни позвънявания измежду нощ. Добавя и закани за живота на Нимал, които той получавал посредством анонимни известия.

Инспектор Кърби е заинтригуван. Това изложение на живота на Нимал по никакъв метод не се вписвало в облика, който останалите му познати, рисували за него. Никой не удостоверил версията на Флорънс, че съпругът ѝ търгувал с дрога и е бил нападателен.



По време на следствието излиза наяве, че Нимал и Флорънс били в развой на бракоразвод. Двамата не можели да се спогодят за попечителството над щерка си Мишел.

Разкрито е още, че дипломата за висше обучение на Флорънс се оказва подправена, оповестява lgcplus.com.

Минават три месеца от убийството, само че казусът от ден на ден се заплита. Инспектор Кърк е уверен, че брачната половинка е забъркана в гибелта на Нимал, само че липсвал претекст за закононарушението, както и начин да бъде осъществено.

Шокиращото изобретение на тайния живот

По време на следствието са разпитани сътрудници на Флорънс, които разкриват, че тя напълно не е тази, за която се показва. Правещата усещане на отдадена на обществената си работа жена, в действителност прекарвала напълно малко време на работното си място. Пред своите сътрудници тя всякога обяснявала отсъствията си с това, че проверява хора, които злоупотребяват със обществените помощи.

Установено е, че съвсем всички извинения за неявяване са неистина. Оказва се, че Флорънс прекарвала съвсем пет часа дневно в зала за бинго и аркадни игри. Така тя натрупва голям дълг от над 62 000 $.

Тази нова диря води следствието във все по-вярна посока.

Големият пробив идва, откакто излиза наяве, че Нимал е подозирал жена си в невярност. Малко преди да бъде погубен той наел частен детектив, който разкрил нещо шокиращо. Той научил освен за големия дълг на Флорънс, насъбран от
хазарт, само че и това, че дамата предложила полови услуги против възнаграждение.

Нимал свалил картите пред жена си и изискал пояснение. Съпругата му се пробвала да се оправдае, повтаряйки лъжата, която казвала на сътрудниците си, че е под прикритие и се пробва да разкрие машинация със обществени средства.

Ужасена, че тайната ѝ ще излезе нескрито, Флорънс взема решение да работи. Тя планирала да реши своите проблеми с един удар. Убивайки брачна половинка си, тя щяла да резервира тайната си и да покрие задълженията си посредством парите, които щяла да получи от застраховката му живот за 320 000 $. Оставало единствено да откри кой да свърши мръсната работа.

Разкриването на убийството и обвиненията 

Мъж, който употребявал услугите на Флорънс, разкрива пред полицията, че му било препоръчано солидно възнаграждение, с цел да убие Нимал, само че той отказал. Това дало съображение за издаване на заповед за арест. Към този миг нямало нито едно доказателство, което да показва Флорънс като причинител на закононарушението. През май и юни са повдигнати две обвинявания за поръчка и осъществяване на ликвидиране. Малко повече от година след гибелта на Нимал тя е изправена на подсъдимата пейка. По време на процеса Флорънс е безапелационна, че е почтена.

Прокурорът Дейвид Калвърт Смит е безапелационен, че претекстът за осъществяване на убийството е прикриването на двойствения живот на Флорънс. На правосъдното жури е показано 2-минутно видео с нищожно облечената жена, която масажира клиент. На записа се чува по какъв начин Флорънс споделя „ Нова съм в този бизнес, с цел да изплатя някои задължения. Ако има нещо, което желаете да направя, просто го кажете ”.

Фалшив очевидец пробва да оправдае оплетената в неистини вдовица. Управител на една от обичаните игрални зали на Флорънс споделя пред съда по какъв начин тя била простреляна и даже групово изнасилена от другари на брачна половинка си. Пред мъжа тя даже разказала по какъв начин Нимал е нападнал щерка си и единственият метод да бъде спрян, бил да бъде погубен.

По време на процеса е разкрито, че Нимал е схванал за тайния живот на Флорънс и е бил подготвен да я разобличи. Имал желание да изготви клетвена декларация, в която да опише в детайли хазартната взаимозависимост и работата като конвой.

Ден преди преди гибелта си той уговоря среща с сътрудници на жена си. Флорънс научава и взема решение, че в случай че информацията излезе нескрито, това ще има опустошителни последствия за делото за настойничество над щерка ѝ и работата ѝ.

Краят на правосъдната сага 

Съдебната сага завършва с единомислещо решение на правосъдното жури, състоящо се от осем мъже и четири дами. Флорънс е приета за отговорна и наказана на две поредни доживотни присъди за склоняване към убийството на брачна половинка си. Присъдата е прочетена на 17 декември 1993 година, оповестява Independent.

Съдия Филипс споделя: „ Това ликвидиране не е осъществено в припадък на гняв, а е съзнателно планувано и квалифицирано ”, съобщава The Hеrаld.

41-годишната Флорънс вика безпомощно „ Не ” и се свлича в несвяст на подсъдимата пейка, щом чува наказването си.

До ден сегашен остава мистерия за проверяващите кой е физическият причинител на убийството на Нимал. Той към момента е на независимост и остава безнаказан за бруталното закононарушение, окървавило мразовитата януарска заран.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР